- 1 ciabatta
- 1 courgette in de lengte in plakken van ½ cm
- 8 dunne ringen rode ui
- 1 el gehakte munt
- 2 handen vol rucola
- 100 g geitenkaas
- zeezout en versgemalen peper
- olijfolie voor het bestrijken
Bereiden:
1. Snijd de onder- en bovenkant van de ciabatta af, zodat deze zo'n 3 cm dik is. Snijd de ciabatta doormidden en snijd hem dan in tweeën.
2. Bestrijk de courgettes met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril ze 1 - 2 min. in de voorverwarmde panini-toaster of in een grillpan.
3. Verdeel de plakken courgette over de broodjes. Leg er de uien, munt en rucola op en eindig met de verkruimelde geitenkaas. Bestrijk beide kanten van de panini met een beetje olijfolie en rooster ze 2 - 3 minuten in de toaster. Het brood moet goudbruin zijn en de vulling moet goed warm zijn.
Bron :"Panini" Jennifer Joyce.
Erg lekker, alleen de korsten afsnijden van zo'n ciabatta vond ik niet echt een succes. Er bleef weinig van over en er zitten nogal gaten in een ciabatta. Ik ben erg benieuwd wat anderen voor brood gebruiken om een panini te maken. Laat het mij alsjeblieft weten.
6 opmerkingen:
Dit gaat waarschijnlijk super stom klinken, maar gewoon panini's. Die koop je hier gewoon in de supermarkt. Het noemt ook gewoon panini.
Het klinkt helemaal niet stom. Ik ben daar bij AH ook naar op zoek geweest, maar kon ze niet vinden. Bij welke supermarkt koop je die?
Oh! Lekker. En een bijkomend voordeel is dat de rest van het gezin niet om geitenkaas geeft. Kan ik hem voor mezelf houden.
;O)
Ik gebruik meestal (afbak)ciabatta's om panini's te maken, maar dan ga ik niet die korst eraf zitten prutsen. Als ik zelf brood bak om panini's te maken is het ook een soort van ciabatta.
Altijd lekker, en veel variaties mogelijk!
groet,
Tonia
Hallo Caroline, ik las dit vanmorgen en kreeg meteen zo'n trek dat ik tussen de middag dit gemaakt heb. Had alleen geen munt in huis en heb ze gemaakt met pistolletjes. (kon gewoon niet wachten) Het was echt heerlijk! OOk m'n dochter vond het helemaal top. Volgende keer kijken hoe het met de munt erbij smaakt.
Lieve groet,
Agnes
Ps. Dank je wel voor je lieve berichtje
AH heeft heerlijke volkoren bollen of ambachtelijke steenoven baquttes/broodjes. Die zijn wel egaal van binnen en niet zo fluffy/luchtig als bv. Ciabatta of stokbrood/pistoletjes van Het Stoepje.
Een reactie posten