zondag 26 juni 2011

Choco-fudge-notentaart


Ingrediënten voor de bodem:
- 1 pak bastognekoeken
- 150 g boter

Voor de fudge:
- 125 g boter, in stukjes
- 400 ml gecondenseerde melk
- 2 el honing
- 150 g suiker
- 250 g walnoten, grof gehakt
- 100 g melkchocolade

Bereiden:
1. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en bedek de bodem met bakpapier.
2. Maak de bastognekoeken fijn in een keukenmachine en smelt ondertussen de boter in een steelpan. Doe de koekkruimels in een schaal en meng de gesmolten boter er doorheen. Verdeel het mengsel over de springvorm en druk goed aan met een grote lepel. Laat afkoelen. (zet in de koelkast).
3. Doe ondertussen voor de fudge de boter, de gecondenseerde melk, honig en suiker in een grote steelpan. Verwarm al roerend, zonder het aan de kook te brengen, tot de suiker oplost. Zet het vuur hoger en verwarm het mengsel al roerend met een garde minstens 15 minuten totdat het glanzend, dik en karamelkleurig is geworden. ( dit is hard werken, constant goed roeren, anders brandt de fudge aan).
4. Haal de pan van het vuur en meng de gehakte walnoten erdoor. Verdeel de fudge meteen over de bastognebodem en maak egaal met een lepel of spatel. Laat afkoelen en hard worden.
5. Smelt de chocolade au-bain-marie. Haal de springvorm weg en bestrijk de fudgelaag met de gesmolten chocolade. Laat afkoelen op kamertemperatuur. Versier de taart eventueel door er een sjabloon op te leggen en poedersuiker overheen te strooien.

Bron: "Dinerdiva in de city".

Snijd deze taart in kleine puntjes, want de taart is machtig en een echte calorieënbom  ..........en deze taart is erg verslavend !!!

17 opmerkingen:

Levine zei

Oei oei, lijkt me heel lekker!!!

Karin zei

Echt heel lekker vooral als je, zoals ik, van bastogne koeken houdt ;) zelfs na 2 stukken!!!

Margriet zei

Wow, dit ziet er echt superlekker uit. Hij gaat op de lijst 'binnenkort maken'! :)

Wiestka zei

Ik zal zeker maken een na mijn reis naar Phuket Thailand.
looks so yummy!

Laura zei

Hmmm, die ziet er echt overheerlijk uit!

anita fokker zei

ziet er lekker uit ga vandaag proberen!!!

Marja zei

Net een heel klein stukje van deze taart geproefd en o, wat is hij super lekker!! Nu maar hopen dat de verjaardagsvisite niet alles op eet haha

Dank voor het delen van dit heerlijke recept!
Groeten Marja

Rebelicious zei

Nou, deze taart was (is!) een hit. Ik heb hem gemaakt voor een kinderverjaardag en op chocolade (voordat deze gestold was) gekleurde smarties gestrooid. Lekker en feestelijk! Bedankt voor het recept. Hij gaat in mijn favorieten recepten boekje. Jacoline, Texel

Anoniem zei

ik heb deze taart vandaag ook gemaakt. erg lekker, al vind ik het wel een beetje spijtig dat de smaak van de bastognekoekjes zo erg overheerst. ik proef de fudge bijna niet, zonde van al dat harde werk :-)

Rosina zei

Vandaag gemaakt, echt delicious!! Perfecte combi!

Caroline Brouwer zei

@Rosina, dit is inderdaad een toppertje! ;-))

Huub en Patricia zei

Echt super super super lekker!Zeer verslavend! We hebben de taart nu een x of 5 gemaakt en hij blijft een topper, alle gasten vinden hem elke x weer lekker!

Een tip: Wij voegen aan de chocolade top-laag wel een beetje room toe zodat de laag niet kei-hard word.

Caroline Brouwer zei

@Huub en Patricia, zelf nog maar één keer gemaakt! Maar ik weet nog dat we het ook een erg lekker recept vonden. Binnenkort maar weer eens maken! En bedankt voorde tip!
groetjes, Caroline

janneke zei

Ik ga de taart vandaag maken voor de verjaardag van m'n zus. Die vroeg vorige week wil jij die lekkere taart maken. Je leest het goed Caroline de taart is echt verslavend. Benieuwd naar de reacties vanavond.

Caroline Brouwer zei

Dank voor je reactie Janneke,geniet vanavond van je taart!
groetjes, Caroline

Joke zei

Hoi Caroline,
Even voor de zekerheid voordat ik dit recept ga maken want het lijkt me heerlijk. Wordt er 400 ml of gram gecondenseerde melk bedoeld. Ik heb hier een blikje staan en daar zit 400 gram in en als ik ml nodig heb, moet ik nog een blikje erbij halen want dan heb ik te weinig.Ik vraag dit even omdat er in veel recepten met hele blikjes gewerkt wordt.

Alvast bedankt voor je antwoord.

Groetjes van Joke

Caroline Brouwer zei

Hallo Joke,
Oei, het is alweer lang geleden dat ik deze taart maakte, maar ik denk dat je gewoon een blikje moet gebruiken. Succes met die taart, ik herinner me wel dat ie héérlijk was!
groetjes, Caroline