donderdag 2 september 2010

Verse zalmcarpaccio

Ingrediënten:
- 400 g verse zalm

- 1 citroen
- 1 el gehakte dille
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 1 el suiker
- ½ tl zout
- 1 el extra virgine olijfolie
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- wat slablaadjes en bruin stokbrood om te serveren

Bereiden:
1. Wikkel de zalm in plasticfolie en leg 1 uur in de vriezer. Dat vergemakkelijkt het snijden.
Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers hem uit. Meng in een kom de citroenrasp en citroensap met de dille, sjalotje, suiker en een ½ tl zout. Voeg de olijfolie toe en meng goed.
2. Haal het plastic van de zalm. Snijd diagonaal hele dunne plakjes. Leg de plakjes op een grote platte schaal en druppel de dressing er goed overheen. Doe plasticfolie over de zalm en zet minstens 2 uur of een hele nacht in de koelkast.
3. Verdeel de zalmplakjes om te serveren over een mooie schaal en verdeel de kappertjes en enkele slablaadjes erover. Serveer met dun gesneden bruin stokbrood.

1 opmerking:

Geert Van Baelen zei

zo eenvoudig en zo lekker!