vrijdag 3 september 2010

Hazelnoot fruitcake

Ingrediënten:
- 225 g roomboter, op kamertemperatuur
- 100 g hazelnoten, grof gehakt
- 225 g lichtbruine basterdsuiker
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- ¼ tl zout
- 1 tl vanille-extract
- 2 tl koekkruiden of kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 175 g courgettes, grof geraspt en uitgelekt
- 1 appel, geraspt
- 250 g gemengd gedroogd fruit

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in met boter en beleg de bodem met bakpapier. Doe de helft van de hazelnoten, 1 el suiker en 1 el bloem in een keukenmachine en maak ze zo fijn als je kunt.
2. Voeg de boter, de rest van de suiker en de eieren toe , doe er dan het vanille-extract de kruiden, ¼ tl zout en de rest van de bloem en het bakpoeder bij en meng tot een gladde massa.
Roer er dan de geraspte courgettes, appel en het gedroogde fruit door.
3. Schep het mengsel in de springvorm en strijk glad. Bestrooi met de rest van de gehakte hazelnoten, duw ze een beetje aan in het deeg. Bak de cake 1 uur en 10 minuten, tot de cake gerezen en goudbruin is, bedek de cake na 45 minuten losjes met aluminiumfolie. Laat de cake 20 minuten in de vorm afkoelen en zet daarna op een rooster om helemaal af te koelen.

Tip: De tijd dat de cake in de oven moet staan, kan langer zijn. Dat hangt af van het vocht in de courgettes. Doe een test met de satéprikker, die moet er droog en schoon uitkomen.

Bron 'Good Food' september 2010.

Heerlijk smeuïge cake. Ik heb voor het gemengd gedroogd fruit rozijnen, cranberries en gedroogde abrikozen gebruikt. De cake moest bij mij 10 minuten langer in de oven.

1 opmerking:

Karin zei

Lekkere combi gedroogd fruit, volgende x wil ik wel weer even proeven!!!???