donderdag 30 september 2010

Peanuttiest blondies

Blondies met pinda's en chocolade

Ingrediënten:
- 135 g patentbloem
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl kaneel
- 1/4 tl baking soda
- 1/4 tl zout
- 125 g pindakaas (liefst met stukjes)
- 70 g ongezouten roomboter
- 150 g kristalsuiker
- 150 g lichtbruine basterduiker
- 2 grote eieren
- ½ tl vanille extract
- 150 g grofgehakte zoute pinda's
- 170 g melkchocolade, grof gehakt

Bereiden:
1.Verwarm de oven voor op 180' C. Vet een vierkant bakblik van 23 cm in en bekleed met bakpapier. (ik heb een blik van 18 bij 23 cm gebruikt)
2. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, baking soda en zout in een kom. Meng met de mixer op medium snelheid de pindakaas en de boter. Voeg de beide suikers toe en klop 1 - 2 minuten, tot ze goed gemengd zijn in het pindakaas-botermengsel. Voeg de eieren één voor één toe, na elk ei 1 min. goed mixen. Voeg het vanille extract toe Breng de snelheid van de mixer terug naar langzaam en voeg de droge ingrediënten toe, meng heel even tot alles gemengd is; het is een dik deeg . Voeg de pinda's en de chocolade toe en meng heel even met de mixer. Meng verder nog  met een spatel, niet te lang. Doe het deeg in de bakvorm.
3. Bak de blondies 40 - 50 minuten totdat ze een diep honingbruine kleur hebben en een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Laat de blondies in de vorm geheel afkoelen. Als ze volledig afgekoeld zijn, til je de koek voorzichtig uit de vorm en snijd dan in stukken.

Bron: " Baking from my home to yours" Dorie Greenspan.

Dit is een variant op de 'chewy chunky blondies', die ik eerder maakte. Er zitten andere ingrediënten in, maar deze is ook weer héérlijk. Ze hadden iets langer in de oven gekund, hoewel als ze nog zo zacht zijn van binnen, is dat ook erg lekker.  Ik ben ontzettend blij dat ik het boek "Baking from my home to yours" heb gekocht. Alles wat ik tot nu toe gemaakt heb, is even heerlijk en er staan nog veel meer lekkere dingen in. Helaas blijft niet alleen de smaak lang hangen van al die goddelijke recepten, maar ook de kilo's!

Geen opmerkingen: