dinsdag 28 september 2010

Pompoentaart met pecannoten


Ingrediënten:
- 600 g pompoen (schoon gemaakt gewicht)
- 1 el donkere basterdsuiker
- 2-3 tl hot peppersaus (Tabasco)
- 3 el tomatenketchup
- 2 el olie
- 150 g ham, in blokjes
- 80 g pecannoten
- 6 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- lage taartvorm van 26-28 cm, ingevet

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C en haal het deeg uit de diepvries. Halveer de pompoen, verwijder de pitten, verdeel in schijven en snijd de schil er af. Snijd in blokjes. Meng in een kom de basterdsuiker met hot peppersaus, ketchup en olie. Voeg 1 tl zout en peper naar smaak toe en schep de pompoen, ham en pecannoten erdoor. Laat even staan.
2. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de deeglapjes uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed de taartvorm met het deeg  en druk het aan de randen goed aan.
3. Klop de eieren los met de room  en voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het eimengsel over de bodem van de taartvorm en schep het pompoenmengsel erin.
4. Schuif de taart iets onder het midden in de oven en bak 'm in 30 - 40 minuten goudbruin.

Bron: AH.

Verrassend lekker recept, wij hebben ervan gesmuld!

2 opmerkingen:

Karin zei

Ziet er verrassend goed uit. Echt iets voor de herfst.

Pluis zei

Dit lijkt me echt een heerlijke taart, echt een herfstrecept.

Complimenten voor je blog, ik volg je al een tijdje met veel plezier. De foto's zijn altijd prachtig!