woensdag 22 september 2010

Indiase biryani met kip, doperwten en spinazie



Ingrediënten:



- 1 ui, gesnipperd


- 2 el Indiase milde currypasta (Patak's)
- 300 g basmatirijst
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 100 g doperwten (vers of diepvries)
- 150 g spinazie
- handjevol cashewnoten

Bereiden:
Fruit de ui glazig in 2 el olie, voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg 2 el currypasta toe en bak 2 minuten mee. Doe de rijst erbij en voeg zoveel water toe tot de rijst ongeveer 1 cm onder water staat. Kook de rijst in 10 - 15 minuten gaar en tot het vocht is opgenomen. Meng tenslotte de spinazie erdoor en roer tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper en strooi er de cashewnoten over.

Terwijl de rijst aan het koken is maak ik nog een verse groene chutney door  2 el koriander, 2 el munt, ½ chilipeper en wat yoghurt te pureren in een keukenmachine. Verder serveer ik er papadums bij en mangochutney uit een potje.

Bron: ooit het recept eens uit een tijdschrift gehaald.

1 opmerking:

Saskia zei

Klinkt heerlijk! Ga ik onthouden :)