zondag 6 februari 2011

Mango panna cotta verrine


Ingrediënten voor de panna cotta:
- 200 g slagroom
- 45 g suiker
- 1 vanille peul,
- 3 blaadjes gelatine
- 100 g Griekse yoghurt

Bereiden:
Doe de slagroom en de uitgeschraapte vanillepeul in een steelpannetje en breng aan de kook. Week de gelatine blaadjes in ruim koud water. Als de room kookt, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatine toe, roer goed. Doe het mengsel in een schone kom en laat afkoelen. Voeg de yoghurt toe en meng goed met een garde. Verdeel de panna cotta  over 4 glazen en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Voor de mangomousse:
- 100 g mangopuree
- 10 g suiker
- 1 blaadje gelatine
- 75 g slagroom

Verwarm de helft van de mangopuree (de mangopuree maak je met de staafmixer) en de suiker in een pannetje op het vuur. Week de gelatine in koud water. Haal het pannetje van het vuur en los het uitknepen gelatine blaadje op in de puree. Voeg de rest van de puree ook toe en roer goed. Laat afkoelen. Vouw de geslagen slagroom door de mangomousse en verdeel over de panna cotta en laat weer opstijven in de koelkast.

Voor de mangogelei:
- 150 g mangopuree
- 20 g suiker
- 1 blaadje gelatine

Verwarm de helft van de mangopuree met de suiker. Week de gelatine. Meng de gelatine in de mangopuree en voeg de rest van de puree ook toe en laat afkoelen. Verdeel de gelei over de mangomousse en laat opstijven in de koelkast.

Bron: "Gourmet Baking".


Uiteraard heb ik voor dit heerlijke dessert weer een mango gebruikt uit mijn doos van Nature's Pride.
Het recept is een beetje bewerkelijk, maar niet moeilijk.!

4 opmerkingen:

Theo zei

Mooie foto's van een prachtig en volgens mij heerlijk gerecht. Misschien wat bewerkelijk zoals je zegt maar toch wel heel verleidelijk om te maken.

Judith zei

Zou je dit recept ook een dag van tevoren kunnen maken en dan in de koelkast laten staan?

Caroline Brouwer zei

Hallo Judith,
Dit kan je zeker doen hoor! Het wordt er alleen maar lekkerder van. Je kunt het trouwens ook met aardbeien maken, gewoon de mango's vervangen door aardbeien.
groetjes, Caroline

Anoniem zei

Moet de slagroom tijdens het maken van de mousse opgeklopt worden ?