maandag 14 februari 2011

Dorie Greenspan's Beggar's Linguine (pasta met noten en gedroogd fruit)


Ingrediënten:
- 400 - 500 g linguine of tagliatelle
- 170 g roomboter
- 50 g ongezouten en gepelde pistachenootjes, grof gehakt
- 50 g amandelen, grof gehakt
- 8 sappige gedroogde vijgen, in stukjes gesneden
- 75 g gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
- 65 g gele rozijnen
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt (of meer)
- geraspte sinaasappelschil
- gehakte bieslook en / of peterselie
- zout en vers gemalen peper

Bereiden:
1. Kook de linguine zoals vermeld op de verpakking. Als de pasta gekookt is, laat dan goed in een vergiet uitlekken. (niet koud afspoelen).
2. Ongeveer 5 minuten voor de pasta klaar is, smelt je de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur.
3. Als de boter gesmolten is en mooi bruin is, voeg je de noten en het gedroogde fruit toe. Laat alles onder voortdurend roeren een paar minuten lekker koken (pas op voor verbranden).
4. Voeg dan de uitgelekte pasta toe en roer alles goed door elkaar, zodat de boter goed om de pasta gaat zitten.
5. Doe alles over in een verwarmde schaal en breng op smaak met zout en peper en roer er de Parmezaanse kaas door. Verdeel de geraspte sinaasappelschil, de peterselie en de bieslook erover.

Bron:  "Around my French table" ,Dorie Greenspan.

Op internet kwam ik dit recept tegen en besloot het te maken. Neem lekkere vijgen en abrikozen, ik heb ze bij AH gekocht, die uit Turkije. Ik heb 250 g tagliatelle gebruikt en 90 g roomboter en verder de hoeveelheden aangehouden. Voor het serveren heb ik er nog wat extra Parmezaanse kaas op gedaan en nog wat sinaasappalrasp. (kijk voor foto's op Dorie Greenspan site)
Als je écht iets lekkers en aparts wilt eten, maak dit recept dan en geniet ervan!

4 opmerkingen:

Johanna zei

Mmmmm, de combinatie lijkt mij heerlijk.

barbara leguijt zei

Het was weer heerlijk, Caroline. Ook de aangepaste hoeveelheid was meer dan genoeg voor ons tweeën. We hebben er allebei vandaag nog een lunchhap aan.Ook in de keuze voor de betere kwaliteit vijgen en abrikozen konden we ons helemaal vinden. Je proeft het echt. En wat ons betreft hoef je niet zuinig te zijn met de peterselie; lekkere combi.

Marja Halters zei

Tja, sorry weer een 10! We hebben weer genoten van dit gerecht! Het was super zegt mijn man!

Caroline Brouwer zei

Ja Marja, deze is goddelijk. Ik ga deze binnenkort ook maar weer eens maken!