zondag 27 februari 2011

Kip-kerrie met ananas


Ingrediënten:
- 400 g kipfilet, in stukjes gesneden
- zout / peper
- 2-3 tl pittige kerriepoeder (massala)
- 250 g champignons, in plakjes gesneden
- 1 ui, in kleine stukjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 cm gemberwortel, geschild en fijngeraspt
- 1 klein blikje ananas (435 g)
- 3 el olie
- 1 el maïzena
- 3 el crème fraîche

Bereiden:
1. Bestrooi de kipfilet met zout,  peper en de kerriepoeder. Laat de kruiden even intrekken.
2. Laat de stukjes ananas in een zeef uitlekken en vang het sap op.
3. Verhit in een braadpan de olie en bak de stukjes kip rondom lichtbruin. Schep de ui, knoflook en gember erdoor en bak het geheel zachtjes tot de ui glazig is. Voeg dan de champignons toe en bak ze ca. 3 minuten mee.
4. Roer in een kopje de maïzena met 2 el ananassap tot een papje. Roer de rest van het ananassap en de crème fraîche door de kip en warm het geheel even door. Voeg al roerend het maïzena-mengsel toe en blijf roeren tot een mooi gebonden saus ontstaat.
5. Schep tot slot de ananas erdoor en warm alles nog 1-2 minuten zachtjes door, eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
Lekker met witte rijst en een komkommersalade.


Misschien een beetje een ouderwets recept, maar wel erg lekker!

4 opmerkingen:

Marlous zei

Een gouwe ouwe, lekker! Ik ga het ook weer eens maken.

Saskia zei

Ziet er lekker uit! Ik denk niet dat ik dit al ooit gegeten heb, dus ik moet het eens proberen!

Gabriella zei

Ananas en kerrie, heerlijke combinatie....

Marlous zei

Gisteravond heb ik het gemaakt, het was heerlijk! Dit recept komt weer regelmatig op het menu hier.