woensdag 9 februari 2011

Varkensfiletreepjes met mango en cashewnoten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 g varkensfiletlapjes à la minute
- 1 el sherry
- 1 el ketjap manis
- 1½ el citroensap
- zout / peper
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 2 bosuitjes
- 1 Nature's Pride mango
- 1 el maïzena
- 2 el sesamolie
- 1 el bruine suiker
- 2 el ongezouten cashewnoten

Bereiden:
1. Varkensfiletlapjes in reepjes van ca. ½ cm snijden. In kom 1 el sherry, ketjap en citroensap door elkaar roeren en op smaak brengen met zout en peper. Filetreepjes 15 minuten hierin marineren.
2. Knoflook fijnsnipperen, van de rode peper de pitjes verwijderen en in reepjes snijden. Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden. Mango schillen en in blokjes snijden.
3. Varkensreepjes uit marinade halen, marinade opvangen en bewaren. Reepjes bestrooien met maïzena.
4. In wok sesamolie verhitten, knoflook en rode peper toevoegen en ½ minuut fruiten. Varkensreepjes toevoegen en 3 à 4 min. roerbakken en lichtbruin laten worden. Mango toevoegen en 2 min. meebakken. Marinade en bruine suiker door varkensreepjes roeren en goed omscheppen. In schaal doen en garneren met bosuitjes en cashewnoten.
5. Lekker met rijst en sugar snaps.

Bron:  "Roerbakken van AH".

Een recept uit een oud boekje van AH. Ik herinnerde  mij dit recept van een paar jaar geleden en wist nog dat wij dit heel lekker vonden.
De ready to eat mango's zijn erg handig voor zo'n gerecht. Meestal bedenk ik pas in de middag wat ik 's avonds ga eten en als je dan een mango nodig hebt, is hij meestal nog niet rijp. Deze mango's kun je dezelfde dag gebruiken en je kunt ze ook nog een paar dagen bewaren.

2 opmerkingen:

Photo-copy zei

Gebakken mango is zaaaaaalig! Ook op de BBQ. ;-)

Sweettflower zei

Dit smaakte goed. Heb er wel nog paprika bijgedaan want dat had ik ook nog liggen.