- 1 el citroensap
- 75 g basterdsuiker
- 1 dl slagroom
- 1 eiwit
- 4 bolletjes gember op siroop
- 1 el gembersiroop
- 2 avocado's
- 75 g pure chocolade, geraspt
Bereiden:
1.Snijd de avocado's in de lengte doormidden en wip de pit eruit.
2. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil en pureer dat.
3. Voeg het citroensap en de suiker toe en klop de avocadopuree luchtig.
4. Klop de slagroom en het eiwit afzonderlijk stijf.
5. Hak de gemberbolletjes klein en spatel de room, het eiwit, de gehakte gemberbolletjes en de gembersiroop door de avocadopuree.
6. Verdeel het mengsel over vier glazen coupes en laat dat minstens een ½ uur in de koelkast opstijven.
7. Garneer de mousse valk voor het serveren met wat geraspte chocolade.
Bron: 'Vrouwonline'.
Dit recept had ik al een tijdje in mijn mapje zitten om nog te maken. Vandaag is het er eindelijk van gekomen en ik ga dit recept zeker vaker maken. Het is een lichte mousse, met een duidelijke gembersmaak, echt lekker.
1 opmerking:
Deze avocadomousse is zoooooo heerlijk ik had het in twee tellen op. Je zou misschien kunnen denken dat het een beetje "zwaar" dessert is door de gember die wordt gebruikt, maar dit is niet zo.
Het is toppie.
Een reactie posten