zondag 25 juli 2010

Amarenekersen

Ingrediënten:
- 1,5 kilo zwarte zoete kersen
- 350 g suiker
- 1 el limoensap
- 100 ml amaretto
- 1 el vloeibare vanillearoma
- 1 flesje amandelaroma (à 38 ml)

Bereiden:
1. Was de kersen, verwijder de steeltjes en de pitten. Doe de kersen met de suiker in een pan. Breng de vruchten al roerende op middelhoog vuur aan de kook, laat 10 - 15 minuten koken tot de suiker opgelost en het kersensap gebonden is. Kook het sap 10 - 12 minuten in (kersen eruit).
2. Roer het limoensap, de amaretto en de aroma's erdoor. Kook de kersen nogmaals 10 minuten. Giet de kersen met de siroop in schone potjes en sluit ze af met een deksel. Bewaar de potjes op een koele en donkere plaats.

Deze hoeveelheid is voor ongeveer 5 - 6 potjes à ca 200 ml. Houdbaarheid 3 - 4 maanden.

Bron: 'Foodies' augustus 2010

Vorige week kregen wij de nieuwe 'Foodies' en daar stond dit recept in. Marlous heeft het gisteren meteen gemaakt en ik kreeg een potje cadeau van haar. Ik ben gek op amarenekersen, ze smaken heerlijk over ijs of op een plakje cake. Ze ruiken ook heerlijk! Dank je wel Marlous, ze zijn verrukkelijk.

5 opmerkingen:

LOYOYA'S KITCHEN zei

Dronken kersen. Heerlijk, vooral als ze omhult zijn met chocolade.

Johanna zei

Wat een heerlijk recept. Kersen! De tijd is er rijp voor. Gisteren langs de weg zelf ook een paar zakken gekocht en vanmorgen jam gemaakt. De potjes staan nu af te koelen. Groet Johanna

Caroline Brouwer zei

Dit vanavond over vanille ijs gegeten. Wat is dat goddelijk!!!!

Anoniem zei

Is ee flesje amandel aroma niet wat veel

Caroline Brouwer zei

Hallo Anoniem,
Een flesje amandelaroma daar zit maar 38 ml in, dat is dus niet veel. Aroma is ook iets kunstmatigs. Ik heb pas geleden het recept weer gemaakt en er toen amandel-extract in gedaan, dan moet er maar 1½ tl in, want dat is veel sterker.
groeten, Caroline