vrijdag 16 juli 2010

Zomersalade met Hollandse geitenkaas

Ingrediënten:
- 200 g Hollandse geitenkaas
- 3 perziken of nectarines
- ½ zakje verse munt
- ½ citroen
- 1 el honing
- 3 el walnootolie (AH)
- versgemalen zwarte peper
- 1 zak veldsla à 75 g
- 1 zak rucola à 75 g
- 55 g walnoten

Bereiden:
Grill de in partjes gesneden nectarines in een grillpan, na ze dunnetjes ingesmeerd te hebben met olijfolie. Korstjes van de kaas snijden en de kaas in plakken schaven. Plakken in lange repen van 1 cm breed snijden. Muntblaadjes van takjes plukken. Citroen boven slaschaal uitknijpen. Honing, olie en zout en peper naar smaak toevoegen en tot lichtgebonden dressing kloppen. Kaasrepen, veldsla en rucola, munt en walnoten losjes door dressing mengen. Salade in vier diepe borden scheppen en partjes gegrilde nectarines erover verdelen. Serveren met donker stokbrood.

Bron: Allerhande nr 5 2007.

Deze lekkere salade staat bij ons iedere zomer, zodra de nectarines er weer zijn, een paar keer op het menu. Ik maak dit recept voor twee personen als hoofdgerecht. Je hoeft de nectarines niet in de grillpan te doen, maar het maakt ze wel extra zoet en lekker als je het wel doet.

2 opmerkingen:

Caesar zei

Mmmmmm, ziet er weer verrrrrukkkelijk uit.
En je hebt me de tip gegeven, dat niet zo rijpe perziken of nectarines( normaal niet lekker) bij het grillen toch een heerlijke smaak krijgen.
Dus het blik Delmonte kan ik voortaan rustig in de kast laten staan.

Unknown zei

Geen zomerse temperaturen vandaag maar wel deze heerlijke salade gegeten. Vooral de gegrilde perziken - had ik nog nooit gemaakt- waren écht lekker bij deze salade! Dank weer Caroline!