zaterdag 16 april 2011

Italiaanse tonijnballetjes met spaghetti


Ingrediënten:
- 2 à 3 blikjes tonijn op olie, uitgelekt (bewaar een beetje olie)
- 3 el pijnboompitten, geroosterd
- citroenrasp van 1 citroen
- handvol peterselie
- 50g broodkruim
- 1 à 2 eieren, losgeklopt
- 400 g spaghetti
- pastasaus, 500g
- zout en peper
- snufje chilipeper

Bereiden:
1. Doe de tonijn in een kom, voeg de pijnboompitten, de citroenrasp, peterselie, broodkruim en 1 ei toe. Als het te droog is, voeg dan nog een ei toe. Strooi er zout en peper naar smaak bij en een beetje chilipoeder en meng alles goed met je handen. Maak er 12 to 16  balletjes van ter grootte van een walnoot (afhankelijk of je 2 of 3 blikjes tonijn gebruikt), knijp ze goed bij elkaar.
2. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
3. Verhit een beetje tonijnolie in een koekenpan en bak de balletjes ongeveer 5 min., ze steeds omdraaiend, zodat ze overal bruin worden. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Maak de tomatensaus warm, en meng deze met de pasta en de tonijnballetjes.

Bron: "Good Food".

Erg lekker. Je kunt elke pastasaus gebruiken die je lekker vindt. Ik neem meestal gewoon een potje van Grand'Italia. Een lekkere salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Ik heb de balletjes voordat ik ze ging bakken nog 15 minuten in de vriezer gelegd, dan vallen ze niet uit elkaar.

2 opmerkingen:

Cornelie zei

Hmmmmm, dit klinkt lekker. Ik heb net je blog ontdekt, en ga hier eens rustig alles lezen en bekijken.

Unknown zei

Heb er zelf een pikante tomatensaus bijgemaakt. De volgende keer doe ik iets minder zeste van citroen erin, maar het was wel heel lekker!