- 800 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 3 eieren
- 1 tl zout
- een handvol fijngesneden koriander
- een handvol fijngesneden platte peterselie
- 3 bosuien, fijngesneden
- 2 tl geraspte citroenschil
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- 120 g volkorenbroodkruim
- 3 el extra vergine olijfolie
- 6 broodjes
- Griekse yoghurt
- slablaadjes
- platte peterselie
- rode ui in dunne ringen
- plakjes tomaat
- chilisaus
Bereiden:
1. Doe de kikkererwten, eieren, zout en wat gemalen zwarte peper in een keukenmachine en maal alles bijna glad. Doe het in een grote schaal en voeg koriander, peterselie, bosui, citroenrasp, chilipeper en broodkruim toe. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel 10 minuten rusten.
2. Bevochtig je handen met water en vorm 6 burgers van het mengsel.
3. Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog tot hoog vuur. Bak de kikkererwtenburgers met niet te veel tegelijk in 3-4 minuten aan elke kant goudbruin.
4. Dien de burgers op in de opengesneden broodjes die met yoghurt zijn besmeerd. leg er sla, peterselie, rode ui en tomaat op en geef er chilisaus bij.
Bron: "Bill's Basics", Bill Granger.
Een erg lekkere vegetarische burger. Ik heb de hoeveelheden gehalveerd en er drie burgers van gebakken. Het is een hele maaltijd, de burgers vullen goed.
12 opmerkingen:
Lekker zeg, zelfs voor non-vega's.
Een soort mega-falafel! Yammie, Gerry
Dit lijken me erg lekkere burgers!
Lijkt me erg lekker, zelfs voor niet-vegetariërs, een goed alternatief om eens geen vlees te eten! Is de pikante smaak erg duidelijk door de chilivlokken of is het voor kinderen ook lekker zo?
Groetjes,
Marian
Hallo Marian,
Je kunt de zaadjes verwijderen uit de rode peper.
Dan is het minder scherp. Ik had ze niet verwijderd en de scherpte viel mee. De burger is trouwens erg lekker.
groeten, Caroline
Hallo Caroline, dank je wel voor de tip. Ik heb dit recept toegevoegd aan mijn lijstje, lijkt me echt wel de moeite!
Groetjes, Marian
Dat ziet er lekker uit! Ik ben dol op hamburgers/ broodjes.
Brood bakken met kikkererwten is ook lekker.
Hallo Peggy, ik heb per ongeluk je reactie verwijderd. Sorry!
Hoi,
Heb dit recept op m'n to cook list staan! Nu hou ik zelf absoluut niet van koriander. Normaal vervang ik dit altijd door peterselie. Maar dit staat al in t recept. Heb jij nog een tip ?
@Els, als je niet van koriander houdt,zou ik het gewoon weglaten en misschien iets meer platte peterselie toevoegen.
Ik heb de burgers gemaakt en er tzatziki bij gemaakt. Echt hele lekkere burgers.
Een reactie posten