dinsdag 19 juli 2011

Vijgen - geitenkaastaartjes


Ingrediënten:
- 4 vijgen
- 4 plakjes bladerdeeg
- 150 g verse geitenkaas
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 eierdooier
- 2 el fijngesneden verse koriander

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Haal 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries, leg ze op een bakplaat die met bakpapier is bekleed en laat ze 5 minuten ontdooien. Kluts de eidooier.
2. Snijd de vijgen in vieren, maar snijd niet helemaal door, zodat ze nog wel aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg op elk plakje bladerdeeg een vijg. Vouw de punten van het bladerdeeg naar binnen toe (maar niet over de vijg heen). Verdeel de geitenkaas over het midden van de vijgen. Bestrooi met een beetje kaneel.
3. Bestrijk het bladerdeeg met een dun laagje eigeel (gebruik hiervoor een kwastje). Schuif de taartjes in het midden van de oven en laat in 10 -12 minuten goudbruin en gaar worden. De geitenkaas mag iets gebruind zijn, maar niet teveel.
4. Haal uit de oven. Strooi de koriander over de taartjes en serveer meteen.

Bron: "Diner diva in de city".



Dit is een simpel en lekker voorgerecht. Ik was heel benieuwd hoe de koriander erbij zou smaken. Het paste er verrassend goed bij.  Ik denk dat het ook heel lekker is als dessert. Dan natuurlijk zonder de geitenkaas, maar bv honing over de vijg en als het taartjes uit de oven komt en iets is afgekoeld een bolletje vanille ijs erop. Ga ik volgende keer proberen.

7 opmerkingen:

Uit Paulines keuken zei

Lekker. Met bladerdeeg kan je zoveel leuke dingen maken! Groetjes Pauline

Liesbeth zei

Kaas kan best als nagerecht, maar zo als je het beschrijft als helemaal zoet lijkt me echt lekker.

Kelly @ Kell's Kitchen zei

Inderdaad verrassend deze combi met koriander; lijkt me erg lekker!

Nell Nijssen zei

Dit lijkt me een erg lekker alternatief voor geitenkaassalade als voorafje. Ga het zeker maken. Overigens ben ik ook pas een kookblog gestart. Zullen we links uitwisselen?
Zie http://eetplezier.blogspot.com

Bambi zei

Wat een ontzettend leuke blog is dit! Ik kwam hier terecht omdat ik op zoek was naar Dinerdiva in the city maar hier is nog veel meer te vinden. Veel verschillende soorten recepten en wat een prachtige foto's! ik blijf meelezen!

Caroline Brouwer zei

Dank je Bambi, welkom op mijn blog.
groetjes, Caroline

Tonia zei

Lekker en snel hapje. Ik had geen koriander, zonder is het ook prima.
groeten,
Tonia