vrijdag 16 september 2011

Vijgen - framboostaartje met room van witte chocolade


Ingrediënten:
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 300 gram witte chocolade
- 250 g mascarpone
- 4 vijgen
- 100 g frambozen
- poedersuiker

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Maak van bladerdeeg de taartbakjes door 4 plakken in lage, ingevette schaaltje te leggen. Prik er met een vork gaatjes in, bekleed met een stukje bakpapier en leg er bv droge bonen op (deze bonen kan je bewaren en de volgende keer weer gebruiken). Plaats de bakjes op een bakplaat en bak ze in ongeveer 15 à 20 minuten goudbruin.
2. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur en klop de mascarpone erdoor.
3. Haal de de deegbakjes uit de oven, haal ze uit de vormen en laat afkoelen.
4. Voor het serveren: vul de bakjes met chocoladeroom (deze hoeveelheid is zeker voor 6 deegbakjes). Snijd de vijgen in vieren, waarbij je de onderkant aan elkaar laat zitten. Leg de vijgen op de room en verdeel er een paar frambozen over. En bestrooi ze vlak voor serveren met een beetje poedersuiker.

Bron: Dit recept stond in het tijdschrift "Mama".


Echt een dessert voor lekkerbekken en door het fruit nog gezond ook ;-) !

Deze vijgen zagen er zo mooi en lekker uit, ik kon ze niet laten liggen bij de groenteboer. Onder het kopje labels in de sidebar bij vijgen staan nog meer héérlijke recepten met verse vijgen. Er zijn nu volop verse vijgen te koop, dus profiteer ervan.

5 opmerkingen:

De Ruijsbroekjes zei

oh aaargh, kan ik aanschuiven ? wat een lekker taartje ! En hij komt zo geweldig tot z'n recht op die aarg ook nog mooie bordjes...als ik nou een taartje eet, krijg ik dan de bordjes erbij ? ;-)) Fijn weekend, geniet van vandaag de zon schijnt ! :-)

Caroline Brouwer zei

Die bordjes zijn van de Xenos Elise!
Geniet van het mooie weer en ook een fijn weekend toegewenst, Caroline

Marian zei

Lijkt me erg lekkere combinatie, die witte chocolade met de vijgen! De foto is prachtig!

Anoniem zei

Dit klinkt heel heel heel lekker:)

Cinnamon and Thyme zei

Omg, this looks delicious!!