Toni met de Cascà Carlofortina |
Tijdens onze vakantie op Sardinië heb
ik met een vriendin een kookworkshop gedaan.
Deze workshop vonden we op het internet
en hadden deze al geruime tijd tevoren vanuit Nederland geboekt.
Vanuit ons hotel in Cagliari gingen we
naar het eiland Sant’Antioco. Dat is een eiland maar wordt met een brug
verbonden met het grote eiland.
Daar werden wij gastvrij ontvangen door
Monique en haar man Toni van “Sardinië trips” op hun ecolounge “Dolce Vita”.
Toni heeft een mooie buitenkeuken en had alle ingrediënten al klaar staan voor
het gerecht dat we gingen maken: “Cascà Carlofortina”. Dat is een stoofpot met
vlees en veel verse groenten en couscous gemaakt van semolina. Dit gerecht is
typisch voor de streek Carloforte maar komt uit de Arabische keuken.
Onder het genot van een aperitief
gingen we onder leiding van Toni aan het werk. Het was veel snijwerk en Toni
leerde ons ook zelf couscous te maken. Deze stoofpot moet 2½ uur stoven.
In die tijd heeft Monique ons een paar
historische plekken op het eiland laten zien. Ze kon daar met veel kennis en
enthousiasme over vertellen.
Toni had ook nog voor de nodige
antipasti gezorgd. We hebben buiten met mooi uitzicht op de Middellandse Zee
heerlijk gegeten. Als dessert had Toni nog een typisch Sardijns nagerecht
(Seadas) voor ons gemaakt. Dit is een soort kaaspasteitje met honing.
Verder liet hij ons ook wat van zijn zelfgemaakte Italiaanse likeuren proeven, waaronder “mirto”.
We hebben bijzonder genoten van de
kookworkshop, het lekkere eten, de “excursie” onder leiding van Monique en de
gastvrijheid van Monique en Toni.
De buitenkeuken |
Antipasti |
6 opmerkingen:
Oh Caroline, hier moet je ongetwijfeld van genoten hebben, ik kan het me voorstellen.
groetjes
Prachtig Caroline! Dat was driedubbel genieten (van het eiland, de workshop en het eten).
En wat een sfeervolle foto's.
Groeten, Manon
Wat ontzettend leuk zeg, wat zul je genoten hebben!Lijkt me enig om te doen.
O..wat heerlijk!
Vorige jaar ook zoiets meegemaakt op Sicilië...geweldig! De kinderen maakten pasta en wij mochten ons mee bemoeien met de rest van het diner...ik kan daar zó van genieten...en jij ook lees ik!
Mooi!
Dat ziet er mooi, lekker en leuk uit! Hester
Klinkt heerlijk! Sardinie staat nog op het verlanglijstje...
Een reactie posten