zaterdag 11 oktober 2014
Wortel-gembersoep met limoen en koriander
Ingrediënten:
- 1 bos bospeen
- 3 el rijstolie (of zonnebloemolie)
- 3 cm gemberwortel, geschild
- 2 tenen knoflook, gepeld
- 1 limoen, schoongeboend
- 1½ liter groentebouillon
- 1 bosje koriander, 15 g
- chilivlokken
Bereiden:
1. Snijd het groen van de worteltjes en schil ze met een dunschiller. Mijn worteltjes waren zo dun, dat als ik ze geschild had er niet veel van overgebleven was. Ooit kreeg ik eens een tip van iemand om met een nieuw, schoon schuursponsje er langs te gaan. Dan schuur je er een laagje van af. Snijd de worteltjes in plakjes.
2. Verhit de olie zachtjes in een grote soeppan (ik had geen rijstolie en heb zonnebloemolie gebruikt). Rasp de gember, knoflook en de schil van de limoen boven de pan en fruit op een zacht vuur het geheel 1 minuut. Voeg de bospeen toe, roer goed door en fruit 2 minuten zachtjes mee.
3. Schenk de bouillon in de pan en laat 10 minuutjes zachtjes doorkoken tot de worteltjes gaar zijn. Verwijder de steeltjes van de koriander, houd een paar blaadjes apart voor de garnering. Voeg de koriander toe en pureer de soep met het korianderblad met een staafmixer of in de blender. Breng de soep op smaak met wat fijngemalen chilipeper en strooi nog wat korianderblaadjes op de soep.
Bron: "Soep bij Janneke thuis", Janneke Philippi
Het was een tijdje stil op mijn blog, dit doordat ik geopereerd ben aan mijn galblaas. Gelukkig gaat het weer helemaal goed met mij en ga ik me weer aan mijn blog wijden!
Na het boek "Mijn Favoriete Desserts" heeft Janneke Philippi weer een erg mooi boek uitgebracht met 50 soeprecepten en prachtige, sfeervolle foto's. Dit is het eerste recept dat ik maak uit het boek en het is meteen een blijvertje. Je moet natuurlijk voor deze soep wel een liefhebber zijn van koriander. Wij zijn er allebei gek op, maar over het algemeen vind je het lekker of haat het!
Labels:
gember,
koriander,
limoen,
soep,
vegetarisch
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
16 opmerkingen:
mmm lekker soepje hoor, ik houd erg van de wortel-gember cominatie (TIP gebruik [bio] peen zit meer smaak aan dan bospeen en je houdt na het schillen meer over ;-)
Jemig Caroline, en ik maar denken dat jullie in één of ander warm land zitten. Gelukkig gaat het goed en ben je weer in staat om te bloggen.
Veel sterkte met het verder herstel, doe rustig aan!
Groet,
Karin
PS lekker verwarmend soepje!
Beterschap! Fijn dat je je aandacht weer kan richten op leukere dingen :) .
Ik vond het inderdaad al stil op je blog maar dacht dat je misschien lekker op vakantie was. Vervelend zeg, zo'n operatie!! Heel veel beterschap!!
Deze soep klinkt bijzonder en erg gezond :)
Proef je de gember erg sterk terug? Vind een beetje nl wel lekker maar ben geen enorme fan.
Groetjes, Sanne
Gelukkig dat het weer beter gaat.
Ik dacht ook die zal wel lekker op vakantie zijn.
Toevallig heb ik twee dagen geleden ook een wortelsoepje gemaakt met gember en koriander (die ik op je blog tegenkwam).
De herfst is begonnen :)
Ook ik heb je gemist, fijn te horen dat het weer helemaal goed gaat met je. En die soep ga ik zeker maken. Dol op koriander!
Iedereen bedankt voor de belangstelling.
@Sanne, ik zou zeggen gewoon wat minder gember erin doen. Bij mij proefde je het heel subtiel.
groetjes, Caroline
Ben blij je weer te lezen, vervelende operatie ......maar je zal je er vast beter door voelen!
Nu weer lekker aan het koken , ik ga vanmiddag gelijk dit soepje maken.
Groetjes Marja
Blij dat je weer terug bent, Caroline! En veel verdere beterschap.
Lekkere soep. Ik maak 'm altijd gewoon met in stukken gesneden winterwortel die ik eerst een poosje in de oven bak (worden ze zoeter van).
Groet, Ineke
Beterschap!
Ik vond het ook al zo stil.....elke dag kijk ik opj e site. En ook mijn collega's wijs ik op je site omdat je recepten altijd zo lekker zijn en de baktijden kloppen. Ook nu weer zo'n lekker soepje. Je pakt zo je groenten ook mee! Bedankt
Het was dus niet door een heerlijke vakantie dat het even stil was :-). Sterkte net het verdere herstel.
Ik ga de soep morgen maken....gekmoo soep!!
Ik bedoel dus...gek op soep :-)
Ik miste je recepten al. Fijn om te horen dat het weer goed gaat. Beterschap
Hallo, miste je al een tijdje, ik volg je elke dag
Ben blij dat je er weer bent,
Groet Eleonora
Als jij een tijdje "uit de lucht bent" mis ik het echt! Jouw recepten en manier van schrijven geven zo'n positieve boost in de keuken. Fijn dat je nu weer kan opknappen !
Dank je wel Rian!
groetjes, Caroline
Een reactie posten