dinsdag 27 januari 2015

Tagliatelle met pompoen en geitenkaas


Ingrediënten voor twee personen:
- 1 kleine flespompoen, geschild en in blokjes
- 125 g zachte geitenkaas
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 75 g pecannoten, grofgehakt
- zout/peper
- bieslook
- tagliatelle

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal, druppel er wat olijfolie over en voeg naar smaak zout en peper toe, hussel door elkaar en zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven tot de stukjes gaar zijn.
2. Fruit ondertussen de sjalotjes met de knoflook zachtjes aan in een beetje olijfolie. Kook intussen ook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
3. Haal de pompoen uit de oven als deze gaar is, laat ietsjes afkoelen en roer het sjalotjes-knoflook mengsel erdoor. Verkruimel de geitenkaas er boven en voeg de fijngesneden bieslook en pecannoten toe. Roer door elkaar en voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
3. Leg wat pasta op een bord en serveer er het pompoenmengsel op, voeg eventueel nog wat extra bieslook toe.

Bron: "Eat, Coke and Love"

Een tijdje geleden deelde Elize dit recept op twitter en melde dat het zo lekker was. Aangezien wij ook erg houden van deze combinatie, zette ik het bij mijn favorieten en besloot het ook eens te maken. Maar je weet hoe dat gaat: vaak wordt het vergeten, want de lijst met "nog te maken recepten" is erg lang! Tot ik het recept vandaag weer tegenkwam en besloot het te maken. Geen spijt, want het is inderdaad ontzettend lekker. Elize maakte het met dille, maar ik heb bieslook gebruikt. Elize dank je wel voor dit recept!

6 opmerkingen:

Sanne zei

Pompoen en geitenkaas is altijd een top combinatie, dit klinkt heerlijk!

Lieveke en zus zei

Hmmmm, moet ik beslist eens proberen.

Ilona zei

Wat is je blog toch een mooie verzameling van recepten; deze staat vanavond op het menu :-)

Caroline Brouwer zei

Dank voor het compliment Ilona!
groeten, Caroline

Yves van Gelre zei

Dit is het eerste gerecht op Caroline's blog dat we echt middelmatig vinden. Sorry Caroline! We vonden het te droog. Wellicht dat het gefruite sjalotje een scheutje honing en slag- of kookroom behoeft als aanvullende saus?

Caroline Brouwer zei

Klopt Yves, het is inderdaad een beetje droog. Als de geitenkaas gesmolten is, wordt het iets beter, maar je hebt niet echt een saus.