-12 ronde geitenkaasjes van 4 cm doorsnede (bv.president)
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
- 1 eidooier
- 1el honing
- 1 takje rozemarijn
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Steek uit elk plakje bladerdeeg twee rondjes van 7 à 8 cm (met een glas bv.). Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk de randen van de deegcirkels met losgeklopte eidooier.
3. Leg de plakjes geitenkaas op de deegcirkels en vouw de randen van het deeg om de geitenkaas, precies tot de bovenkant van de kaas. Knijp het deeg op enkele plaatsen bij elkaar. Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei en leg de verpakte kaasjes op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de kaas heel dun met honing en leg op elk kaasje een toefje rozemarijn.
4. Bak de verpakte kaasjes 20 minuten in het midden van de oven tot het deeg lichtbruin en krokant is en de kaas zacht is.
Bron: "Bakken zoet en hartig", Tip culinair.
Lekker hapje voor bij de borrel. Je kunt het warm of koud serveren. Ik druppel er vlak voor het serveren nog wat honing over. Gebruik je grotere kaasjes, dan moet je de doorsnede van het bladerdeeg vanzelfsprekend ook aan passen.
7 opmerkingen:
Daar is hij weer mijn favoriete kaasje! Lekker! Ik heb dit ook een keer gemaakt met filodeeg, tijm en een beetje honing! Hmm
Fijne zondag! Groetjes Pauline
Heerlijk hapje en lekker snel te maken, ideaal voor bij de borrel inderdaad. Grappig, dat Argentijnse wijntje heb ik nu ook openstaan. Proost op 'n heerlijke zondagavond!
Ja dat doe ik regelmaig.De smaak is nog beter dan vers:)
Leuk hapje en simpel om te maken!
mmmmm...het water loopt me al in de mond!
Ik heb deze afgelopen weekend gemaakt. Ze waren heerlijk 👌👍✋
Ik heb ze net voorbereid voor de kersthapjes. Ik heb er wel een stukje eendenborstfilet opgelegd. Seffens gaan ze de oven in. Hmmm!
Een reactie posten