- 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- 500 g broccoli, in zeer kleine roosjes
- 1 el olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 gele parika, heel fijn gesnipperd
- 4 eieren
- 125 ml slagroom
- 1 tl zachte parikapoeder
- zout
- 145 g rauwe ham, in kleine stukjes
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Vet een quichevorm in. Laat de plakjes deeg ontdooien. Beleg de vorm de plakjes deeg, druk de plakjes aan.
2. Kook intussen de broccoli in 3 minuten beetgaar. Giet ze in een vergiet en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalot en gele paprika 4 minuten.
3. Klop de eieren los met de slagroom en paprikapoeder. Verdeel de rauwe ham, broccoli en het sjalot-paprikamengsel over de deegbodem (meng even goed oor elkaar in een schaal). Schenk het eimengsel erover. Bak de taart de eerste 10 minuten op 200' C en verlaag dan de temperatuur naar 180' C. Bak de taart daarna in ca. 30 minuten gaar en lichtbruin.
Bron: "Proef" het blaadje van Gall en Gall.
In het blaadje van Gall en Gall stond deze heerlijke hartige taart. Houd de taart in de gaten als hij in de oven staat en dek eventueel af met aluminiumfolie als het te hard dreigt te gaan.
10 opmerkingen:
Njami.Broccoli in taart dit moet goed zijn:)
Hmmm lijkt me ongelooflijk lekker!
Ziet er goed uit met al die kleurtjes. Kleurrijk voedsel doet eten, vind ik.
Ik ben gek op hartige taart, deze ziet er ook erg goed uit!
Allereerst mijn complimenten voor je blog. Heerlijke recepten, prachtige foto's. Een genot om doorheen te bladeren.
Ik heb deze taart afgelopen weekend gemaakt. Gall&Gall raadt er een Pinot Gris uit de Alsace en die combinatie was helemaal top!
@Naomi, dank je wel voor de complimenten, altijd ontzettend leuk om te horen! Als ik de taart weer maak, zal ik er zeker een Pinot Gris uit de Alsace bij drinken!
vrijdag even langs al je recepten voor hartige taart gegaan en voor dit recept gekozen. We hebben er zaterdag heerlijk van gegeten. Restantje ingevroren en vanavond even in de oven gedaan. Was nog steeds lekker. Dit recept gaat ook weer in de map! Dank je wel!
Dank voor je reactie Tessa en fijn dat het zo goed gesmaakt heeft. Altijd leuk om te horen.
groeten, Caroline
Waar vind ik een oen om op te warmen?
Ha, ha, grappig, ik heb het verbeterd!
Een reactie posten