- 155 g bloem
- 95 g lichtbruine basterdsuiker
- 115 g fijne kristalsuiker
- snuf zout
- 1 tl bakpoeder
- 175 g boter, koud en in stukjes
- 40 g boter extra, gesmolten
- 130 g havermout
- 90 g kokos, geraspt
- 450 g gedroogde abrikozen, in stukjes gehakt
- 100 g abrikozenjam
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C boven-en onderwarmte. Vet een bakvorm van ongeveer 20 x 30 cm in en beleg beide zijden met bakpapier.
2. Meng de bloem, de beide suikersoorten, het zout, de bakpoeder en de boter in de keukenmachine (je kunt de ingrediënten ook met je vingertoppen kneden),je krijgt een vrij kruimelig deeg. Roer de havermout en de kokos erdoor. Houd een flinke handvol deeg achter. (dat gaat er later overheen).
3. Verspreid de rest van het deeg gelijkmatig over de bakvorm, druk met de achterkant van een lepel goed aan. Zet de vorm 15 minuten in de oven totdat het deeg goudbruin is.Haal uit de oven, maar laat de oven aan.
4. Doe de abrikozen met 1,25 dl water in een steelpan en zet op laag vuur. Kook ze onder af en toe roeren totdat het water is opgenomen. Laat 5 min. afkoelen en verdeel de abrikozen over de bodem.
5. Strijk de jam over de abrikozen en verdeel het achtergehouden deeg over de bovenkant.
6. Verspreid de extra boter met een lepel er overheen en bak het abrikozengebak 30 - 35 minuten totdat het een lichtbruine kleur heeft gekregen.
7. Laat in de bakvorm helemaal afkoelen. Snijd de koek in 24 vierkantjes en bewaar in een luchtdichte doos.
Bron: "De (perfecte) man in de keuken" Bill Granger.
Vorige week was ik jarig en wie jarig is trakteert! Ik maakte voor mijn collega's deze lekkere abrikozen-vierkantjes en nog een ander recept dat ik binnenkort ook zal plaatsen.
8 opmerkingen:
Snuf out - en een mespunt zout erin? ;-)
Met havermout, dat is altijd zo makkelijk én erg lekker! Ik doe dat weleens met appel maar met abrikozen lijkt me ook erg fris, ga het zeker proberen.
@Jolanda, ik heb het aangepast ;-))
Met appel lijkt me ook erg lekker!
Nog gefeliciteerd met je verjaardag Caroline.
Dit receptje lijkt me erg lekker.
Ben dol op abrikozen.
Ik ga het zeker eens maken.
Groetjes.
Dit ziet er toch overheerlijk uit!!!
Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Caroline.
Ik ben ook erg benieuwd naar dat andere recept. Toevallig iets met karamel en walnoten?
Alsnog van harte gefeliciteerd!
Groetjes, Judith
@Jeanne, Manon en Judith, bedankt voor de felicitaties!
Staat in de oven! Een verwennerijtje voor mijn collega''s morgen. Hoop dat ze smullen :-)
Een reactie posten