- 200-250 g restje pompoen uit de oven
- handje walnoten, geroosterd
- 1 el olijfolie
- klontje boter
- paar takjes tijm
- 50 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 2 dikke plakken zuurdesembrood of ander robuust brood
- wat honing
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiden:
1. Verhit in een koekenpan de olijfolie met de boter op middelhoog vuur. Als de boter begint te schuimen doe je de pompoenblokjes erbij en die bak je 3 - 4 minuten, terwijl je de stukjes een beetje plat drukt, tot ze goed heet zijn, voeg de tijmblaadjes toe en meng alles. Haal de pan van het vuur. Roer de walnoten en de verkruimelde geitenkaas erdoor. Proef en voeg eventueel zout en peper toe.
2. Intusen heb je de grill voorverwarmd op middelhoog. Rooster het brood lichtjes onder de grill. Stapel het pompoenmengsel erop,druk een beetje aan en zorg ervoor dat de kaas een beetje bovenop ligt. Verdeel er wat honing over en zet onder de grill, tot de broodjes goudbruin zijn en borrelen. Meteen opdienen.
Tip: Je kunt hier allerlei restjes groenten voor gebruiken, bv.knolselderij, bietjes of wortels. Ook met de noten kun je variëren, zoals hazelnoten, cashewnoten of pijnboompitten. En natuurlijk ook met de kaas, denk aan blauwe kaas of cheddar.
Bron: "Veg!", Hugh Fearnley-Whittingstall
Wéér z'n lekker recept uit Veg! Dit is weer echt zo'n boek waar ik heel veel uit zal maken!
Héérlijk bij de lunch of bij een kopje soep en je kunt zo al je restjes verwerken. Dus als je volgende keer pompoen roostert in de oven, maak wat extra. In dit recept heb ik mijn eigengebakken zuurdesembrood gebruikt.
8 opmerkingen:
Klinkt goed!
Leuk, weer een nieuw kookboek... lees er meer over. Staan er ook baksels in, of dat niet?
@Judith, erg weinig. Hoofdzaak is groenten. Maar wel erg lekker allemaal!
Ziet er weer lekker uit Caroline!
Het ziet er inderdaad heerlijk uit. En dat brood...verrukkelijk!
Ik kan me niet meer voorstellen dat je nog niet zo lang geleden niets met broodbakken had. Nu komen geregeld de mooiste broden op je blog voorbij.
Ik heb nog steeds geen tijd gehad om Veg! in de boekhandel te bekijken. Misschien volgende week.
@Manon, weet je nog dat ik jouw speltbroodjes maakte en ipv gist bakpoeder had gebruikt? Ik dacht zie je wel broodbakken is niets voor mij!
En nu bak ik al ons brood zelf! Van de workshop bij Levine heb ik heel veel opgestoken en daardoor ben ik zo enthousiast aan het broodbakken geslagen,ook omdat haar recepten altijd kloppen, zodat het altijd goed gaat, dat stimuleert ook.
Ja, dat verhaal met het bakpoeder vergeet ik nooit weer.
Het is voor mij al weer een tijd geleden dat ik zelf brood gebakken heb, maar ik krijg er wel weer zin in. Alleen al de geur van versgebakken brood. Heerlijk!
yummy,,, i am hungry,,,hmmm!! i want it!
Nog zo'n heerlijk recept om te zien! Ik zou willen dat wij dit soort mooie foto's op onze website hadden, haha ;)
Mooi om te zien wat je allemaal met noten kan doen in de praktijk!
Bravo!
Een reactie posten