- 6 plakjes roomboter bladerdeeg
- 1 zak waterkers of rucola
- 1 pak tuinerwten (diepvries)
- 1 bakje munt (15 g )
- 1 bakje platte peterselie (20 g)
- 4 eieren
- 250 ml slagroom
- 100 g Pecorino Romano, geraspt
- 100 g flinterdun gesneden rauwe ham
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180 ' C en vet 4 kleine springvormen van 12 cm doorsnede goed in, ook de randen. Bekleed elke vorm met 1½ plakje bladerdeeg. Hak wat waterkers of rucola grof ( houd een paar blaadjes apart voor de garnering) en leg op de bodem. Verdeel de tuinerwten er over.
2. Meng de eieren met de room in een kom en snijd de blaadjes van de munt en de peterselie fijn en meng met wat zout (niet te veel, want de ham is ook zout) en peper en de kaas door het eimengsel. Verdeel het mengsel over de vier vormpjes. Verdeel de ham in stukjes gescheurd over de quiches.
3. Bak de quiches ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven (bij moest het zeker 10 minuten langer, dus controleer of het goed gaar is). Als de quiches te bruin worden dek ze dan af met aluminiumfolie.
4. Neem ze uit de oven en laat ze iets afkoelen. Serveer met de achtergehouden waterkers of rucola erop.
Bron: AH.
Een echte lentequiche; de combinatie van doperwten met de munt en de een beetje zoutige ham is erg lekker. Als je niet in het bezit bent van die kleine springvormpjes, kun je deze quiches natuurlijk ook in één grote quichevorm maken. Let dan wel op hoe lang het in de oven moet. Ik heb voor 2 personen de ingrediënten gehalveerd.
4 opmerkingen:
Oh jammie...een heerlijk recept om dit weekend te maken dus ;)
Ga zo maar eens op pad voor de ingrediënten ;)
Fijn weekend
Liefs
Wat ziet dat er lekker en mooi uit! Beetje zon er bij en dan heerlijk op het dakterras opeten!
Fijn weekend!
Heerlijk en weer zo mooi gepresenteerd !
Wauw die ziet er heerlijk uit! Ik ben toch wel een liefhebber van quiches en hartige taarten :).
xx Farah
Een reactie posten