vrijdag 16 augustus 2013

Crostini met prosciutto, vijg en geitenkaas


Ingrediënten:
- een paar sneetjes stokbrood
- olijfolie
- 4 verse vijgen, in plakjes gesneden
- zachte geitenkaas
- 100 g prosciutto
- paar blaadjes verse basilicum
- honing

Bereiden:
1. Snijd het stokbrood in schuine plakken en bestrijk met olijfolie. Rooster de sneetjes aan beide zijden bruin onder de grill
2. Bestrijk de sneetjes dik met geitenkaas en leg drie plakjes vijg er dakpansgewijs op. Drapeer er een plakje prosciutto op en leg er wat basilicumblaadjes bij. Druppel er tot slot nog wat honing over.

De hoeveelheden heb ik niet precies aan gegeven, want het hangt er vanaf hoeveel crostini's je wilt maken. Houd je niet van geitenkaas, kun je ook buffel mozzarella of dunne plakjes brie nemen. Ik maak ook wel eens een crostini met roquefort kaas, vijg en een paar druppeltjes crèma balsamico.

Er liggen weer héérlijke verse vijgen in de winkels. Ik vind het altijd zo'n  mooie vrucht om te zien en ook zo lekker zodat ik meteen de neiging heb om ze te kopen. Er staan al heel wat recepten met vijgen op mijn blog, zie onder het label vijgen in de sidebar. Dit keer wilde ik er een borrelhapje mee maken, omdat we visite kregen. Ik vroeg me af wat nou het verschil is tussen een crostini en een bruschetta. Op Wikipedia vond ik het volgende: een crositini is een dun stukje brood, meestal van stokbrood, geroosterd met olijfolie en/of kruiden erop en belegd met een fijne topping met een uitgesproken smaak en wordt geserveerd bij de borrel. Voor een bruschetta wordt breed landbrood gebruikt en wordt vaak belegd met een salade, kruiden of groenten. Een bruschetta dient vaak als lunch of late night snack. Beide termen worden steeds meer door elkaar gebruikt.

3 opmerkingen:

Nell zei

Het maakt mij nikskenie uit of het nu brostini of cruschetta heet. Als dit het beleg is, smaakt het altijd prima

Caroline Brouwer zei

Je hebt helemaal gelijk Nell, maar ik was nieuwsgierig naar wat nu precies het verschil is. Vandaar dat ik het even opgezocht heb.

Angeline zei

Ohhh wat een heerlijk blog hier....ik kwam er via via,maar wordt hier gelijk volger!Mmmmmmm....


grtzzzz
Angeline
www.mijnplekkie.tk