Ingrediënten:
- 100 g Turkse of Griekse yoghurt
- 4 el suiker
- 1½ blaadje gelatine
- 75 ml citroensap
- 2 el geraspte citroenschil (liefst biologisch)
- 150 ml slagroom
Bereiden:
1. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Meng de yoghurt met 2 el suiker en de citroenrasp.
2. Breng het citroensap in een steelpan tegen de kook en meng van het vuur de uitgeknepen gelatine erdoor. Laat 5 minuten afkoelen.
3. Klop intussen met een mixer de slagroom met 2 el suiker stijf. Meng het citroensap door de yoghurt en spatel de slagroom er luchtig door.
4. Verdeel de mousse over 4 glazen en zet de mousse 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
5. Serveer eventueel met een paar frambozen.
Tip: i.p.v. met citroen, kun je dit dessert ook maken met sinaasappel of grapefruit.
Bron: 'Mijn Favoriete Desserts' van Janneke Philippi
Weer een erg lekker recept uit het mooie kookboek 'Mijn favoriete desserts'. Simpel, lekker romig en fris. Proef wel of je er genoeg suiker in hebt gedaan, want eetlepels in recepten zijn altijd afhankelijk van de grootte van je eetlepels. Het zal er ook vanaf hangen of je citroen of sinaasappel gebruikt. Citroen heeft waarschijnlijk iets meer nodig.
7 opmerkingen:
Dit lijkt me niet zo moeilijk en heerlijk! Mooi gepresenteerd bovendien met die frambozen!
Dit ga ik zeker een keertje maken.
Dankjewel weeral voor dit fijne receptje.
Fijn boek he van Janneke. Ik heb er echt al zoveel uit gemaakt. Deze nog niet maar ziet er heerlijk uit!
Een heerlijk fris dessert !
Nog een fijne zondag
Ziet er heerlijk uit. Zeker met het weer van vandaag!
Ja, de citrusmousse! Deze is fijn he? Ziet er prachtig uit met die frambozen erop.
Gister gemaakt met sinaasappel voor een etentje en iedereen was lyrisch! Tot nu toe vallen alle recepten van je blog die ik heb gemaakt, enorm in de smaak!!
Bedankt!!
Leuk om te horen Gerke! En geweldig dat simpel zo lekker kan zijn!
groeten, Caroline
Een reactie posten