zondag 24 mei 2015

Wraps met kip & ras el hanout



Ingrediënten:
- 2 volle el ras el hanout
- olijfolie
- 4 kipfilets, de dikke kant ingesneden
- zout
- 4 - 6 tortilla's
- 1 rode ui, in dunne, halve ringen
- granaatappelmelasse
- rucola en granaatappelpitjes, ter garnering

Voor de yoghurtsaus:
- 1 klein bosje munt (15-20 g) fijngehakt
- 400 g Griekse yoghurt
- 2 el sumak
- versgemalen zwarte peper

Bereiden:
1. Meng de ras el hanout met 4 - 5 el olijfolie in een klein kommetje tot een dikke pasta. bestrijk hiermee de kipfilets (ik ben meer van van kippendijen, zonder bot en vel, dus die heb ik gebruikt) en bestrooi met zeezout. Laat de kip afgedekt een paar uur marineren in de koelkast.
2. Meng voor de yoghurtsaus in een kom de yoghurt, de munt, de sumak en een flinke snuf peper en zout en meng goed.
3. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak de kipfilets 8-10 minuten op de ene kant en 6-8 minuten op de andere kant gaar. Leg de kip op een snijplank en laat een paar minuten rusten.
4. Snijd de kip in repen en leg een paar repen met wat ui op elke tortilla .Schep er ongeveer 3 lepels yoghurtsaus per tortilla op, besprenkel met granaatappelmelasse en garneer met de rucola en de granaatappelpitten.

Tip: Ras el hanout, sumak en granaatappelmelasse  koop je in een Turkse winkel

Bron: "Persiana"


Dit supersimpele recept staat zo op tafel, ideaal voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Door de ras el hanout krijg je weer typisch de smaken uit het Midden-Oosten die wij zo lekker vinden. Echt een aanrader! 

5 opmerkingen:

JudithvdN zei

Wat een plaatje die belegde tortilla. Wat zijn de kleuren van deze keuken toch ook aantrekkelijk hè.
Je motiveert me zo wel om dit boek te kopen :)
Groet Judith

Lisette zei

Wat een héérlijk gerecht. Ik dacht gelijk: ah, een Ottolenghi, maar ik zie dat hij uit Persiana komt. Ik heb dit kookboek van Sabrina gelijk op mijn verlanglijstje gezet! Fijne avond!
Groetjes uit Frankrijk

Unknown zei

Ziet er heerlijk uit, al zou ik de kipfilet wel vervangen :D

Anoniem zei

Wat een heerlijke smaakcombinatie, we hebben gesmuld :-)
Groet Ellen

Caroline Brouwer zei

Dank voor je reactie Ellen. Hier ook een blijvertje!
groetjes, Caroline