dinsdag 4 augustus 2015

Citroen - limoenroomijs


Ingrediënten:
- 200 g fijne kristalsuiker
- 2,4 dl water
- geraspte schil en sap van 2 citroenen (biologisch)
- geraspte schil en sap van 2 limoenen (biologisch)
- 3 dl slagroom

Bereiden:
1. Doe het water met de citroen- en limoenrasp en de suiker in een pannetje en zet op het vuur. Laat de suiker oplossen, roer met een garde en laat zachtjes 20 minuten op laag vuur staan zodat er een dunne siroop ontstaat. Laat volledig afkoelen. Voeg het citroen-en limoensap toe en giet het geheel door een zeef.
2. Klop de slagroom lobbig en giet het afgekoelde sap er geleidelijk bij en roer met een garde goed door. Draai er ijs van volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine. Zet  nog een paar uur in de vriezer. Haal het ijs ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de vriezer, zodat het een beetje zacht wordt.

Bron: "Het ijsmachineboek"

Uit de bibliotheek nam ik dit  ijsmachineboek mee en aangezien de temperaturen de komende dagen weer gaan stijgen maar meteen even ijs gedraaid. Een héérlijk fris en romig citroenijs.

3 opmerkingen:

Simones Kitchen zei

Dat ziet er geweldig uit Caroline! Ik heb dus nog geen een keer roomijs gemaakt. Ga deze een keer proberen nu ik de machine nog heb!

DELETED zei

Heerlijk, met dit weer...

Anoniem zei

Dit ziet er héérlijk uit, Caroline!
Ik ga het snel een keer maken!
Wordt vervolgd!