- 4 plakjes roomboter bladerdeeg
- 120 g amandelspijs
- 1 eidooier
- ½ sinaasappel
- 3 appels
- 2 el amandelschaafsel + wat extra
- 1 tl kaneel
- ¼ tl kardemonpoeder
- 1 el bruine basterdsuiker
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C en laat het bladerdeeg ontdooien.
2. Meng de amandelspijs met de eidooier en de rasp van een ½ sinaasappel en verdeel dit over de plakjes bladerdeeg.
3. Schil 3 appels en snijd ze in dunne plakjes. Meng de plakjes met het sap van een halve sinaasappel. Voeg de kaneel, basterdsuiker, kardemon en 2 el amandelschaafsel toe. Leg de plakjes iets overlappend in 2 rijen op het bladerdeeg en bestrooi met wat amandelschaafsel.
4. Zet de plakjes 25 minuten in de oven tot ze mooi bruin van kleur zijn.
5. Snijd de bladerdeeg plakjes doormidden en serveer warm
Heerlijke traktatie voor bij de koffie. En bovendien snel te maken! Ook lekker als dessert met een bolletje ijs.
2 opmerkingen:
Voor hoeveel personen is dit recept? Ik heb voor 8 personen nodig!!
Als je voor iedereen een half plakje bladerdeeg rekent, voor 6 à 8 personen. Zeker als je het als dessert serveert met een bolletje ijs.
Een reactie posten