zaterdag 27 november 2010

Romige zuurkoolquiche


Ingrediënten:
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 1 zakje zuurkool naturel (520 g)
- 200 g casselerrib in dikke plakken
- 1 blik runderknakworst (400 g)
- 150 ml Blue Band Finesse voor koken
- 3 eieren
- 100 g gemalen oude kaas
- 2 el Zaanse mosterd
- 1 lage quichevorm (doorsnede 26 cm), ingevet

Bereiden:
1. Ontdooi de deegplakjes en beleg de vorm er mee, smeer de mosterd over de bodem uit. Verwarm de oven voor op 200' C. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
2. Snij de casselerrib in reepjes. De knakworst afgieten en in stukjes snijden. Meng de zuurkool met de casselerrib en de knakworst en leg de zuurkool op de deegbodem.
3. Meng de Blue Band Finesse met de eieren en de kaas, klop alles los. Schenk het eimengsel over de zuurkool en verdeel evt. nog wat geraspte kaas erover.
4. Zet de quiche in het midden van de oven en bak in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Bron: AH, week 52/53 2004

Soms heb je van die recepten die je ieder seizoen weer maakt. Dit is er zo eentje, die bij ons in de winter regelmatig op tafel komt.

4 opmerkingen:

Gabriella zei

Dit is een goede. Ik ben gek op zuurkool.

Judith zei

Deze staat weer in de oven! Heb hem inmiddels verschillende keren gemaakt, smaakt echt lekker!

Caroline Brouwer zei

@Judith, Ik ga hem van de week ook maar weer eens maken. Het is echt weer voor zuurkool.
groetjes, Caroline

Yves van Gelre zei

Lekker snel taartje. Bijna troostvoedsel zo lekker. Houden we erin voor een hartige winterdag.