vrijdag 22 februari 2013

Spaghetti met venkel


Ingrediënten:
- 1 grote venkelknol in reepjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- zout / versgemalen peper
- 3 eetlepels citroen-olijfolie
- 200 gram spaghetti (volkoren)
- 75 gram pecorino, geraspt
- cherrytomaatjes

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200' C. Meng de venkel met de knoflook, rozijnen, tijmblaadjes, zout, peper en citroenolie. Schep de venkel in een bakblik, leg de cherrytomaatjes er naast en bak de groente in de oven in 15 - 20 minuten gaar. Schep regelmatig om. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de spaghetti af en schep het venkelmengsel erdoor. Voeg zout en peper en eventueel nog een scheutje citroenolie toe. Verdeel de spaghetti over twee borden en bestrooi met de pecorino en serveer met de trostomaatjes.

Soms heb je van die heerlijke gerechten die je steeds weer op tafel zet, dit is er één. Het is snel te maken en bovendien een slank recept (voor 2 personen). De anijssmaak van de venkel en het zoete van de rozijnen geven dit snelle pastagerecht een bijzonder verrassende smaak.

6 opmerkingen:

Nina zei

Ooh het ziet er heel lekker uit!

Annemarie zei

Wat een leuk recept! Vandaag geprobeerd en het is inderdaad echt heel lekker!!
Dank je wel, Annemarie

Caroline Brouwer zei

Op twitter kreeg ik ook een reactie van iemand die het recept gemaakt had en erg lekker vond. Zij had geen citroenolie (dat kan je overigens bij de AH kopen), maar had olijfolie met citroensap en citroenschil gebruikt, dat kan natuurlijk ook.

Lisette zei

Ha Caroline - Dit gerecht lijkt me echt zalig - lekker puur! Ik ga hem ook maken. Fijn weekend! Groetjes,Lisette

Anneke zei

Heerlijk! Morgen weer ;-)

rogier zei

wij hebben hem met papardelle gemaakt en buiten in het zonnetje opgegeten: Overheerlijk!