woensdag 24 juni 2015
Salade van perziken, geitenkaas en geroosterde amandelen
Ingrediënten:
- krop sla met zachte bladeren
- 3 wilde perziken, elk in 8 partjes gesneden
- 120 g zachte geitenkaas, zonder korst
- 50 g geroosterde amandelen, grof gehakt
- 4-5 takjes koriander, alleen de blaadjes
- een mespunt zeezout / zwarte peper
Voor de dressing:
- 2 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- ½ el oranjebloesemwater
- ½ tl rietsuiker (of lichtbruine suiker)
- een mespunt zout
Bereiden:
1. Verdeel de sla over een mooi bord en verdeel de perzikpartjes, geitenkaas, amandelen en koriander erover. Bestrooi met wat zeezout en een beetje versgemalen zwarte peper.
2. Doe de ingrediënten voor de dressing in een bakje met een deksel schud goed door elkaar en verdeel over de salade.
Bron: Honey & Co
Eindelijk krijgen we een beetje mooi weer en dan smaakt zo'n salade heerlijk bij de lunch of als voorgerecht bij een barbecue. De zoete wilde perziken smaken lekker zoet en zijn nu volop te verkrijgen. Ik was een beetje voorzichtig met het oranjebloesemwater en deed er iets minder in, maar volgende keer durf ik best een ½ el (maatlepel) te gebruiken. Ik gebruikte een zakje eikenbladsla melange van de AH. Simpele, maar lekkere salade!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
5 opmerkingen:
Dat was heerlijk, Caroline! Ook met het oranjebloesemwater.
Fijn dat we nog regelmatig van je horen!
Wat leuk Ineke dat je deze salade al zo snel gemaakt hebt. Dank voor je reactie.
groeten, Caroline
Heerlijk ziet dat uit! en lekker gezond...i love your posts...thanks for sharing..liefs soraya
We hebben deze salade vanmiddag als lunch gegeten en hij was heerlijk! Het fleurige aroma van oranjebloesemwater combineert heel goed met perziken! Ik plaats binnenkort een cake met oranjebloesemwater en zal er een link bij doen naar jouw salade als extra idee voor wat je met oranjebloesemwater nog meer voor lekkers kunt maken. Groetjes, Louise
Dank voor je reactie Louise. Fijn dat het recept in de smaak viel. En oranjebloesemwater is inderdaad erg lekker. Ik ben ook gek op de toevoeging van rozenwater in sommige recepten.
groeten, Caroline
Een reactie posten