Ingrediënten:
- 1 kilo aardappels, geschild en in blokjes van 2 cm
- 150 ml olijf- of zonnebloemolie
- 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
- zout naar smaak
- handvol korianderblaadjes
- sap van 1 citroen
- 2 tl gemalen komijn
- ½ tl paprikapoeder
Bereiden:
1. Kook de aardappels 3-5 minuten voor in gezouten kokend water, giet ze af en laat iets afkoelen.
2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes goudbruin. Voeg ongeveer 2-3 minuten voordat ze klaar zijn de knoflook toe.
3. Giet wanneer de aardappeltjes krokant zijn de olie uit de pan en voeg de kruiden toe en hussel ze ongeveer 1 minuut op hoog vuur door elkaar. Serveer ze met koriander en citroensap.
Bron: Comptoir Libanais
Een simpel Libanees en Syrisch gerecht dat vaak geserveerd wordt als een mezze. En omdat we het zo lekker vonden, plaats ik het recept.
4 opmerkingen:
Mooi boek is het. Ik dacht eerst het is wat simpel en allemaal wel bekend. Maar nee... toch weer verrassend lekker!
dit is mijn favoriete aardappelgerecht momenteel. we eten het vaak als bijgerrecht bij gegrild vlees en allerlei rauwkost!!
Wij vonden het inderdaad ook heerlijk. En eet ik weer gebakken aardappeltjes, maak ik zeker deze weer.
Dit aardappelgerecht als side dish voor kerst gemaakt. Viel zeker niet tegen bij de tafelgenoten. Mooie smaakbalans van kruiden. A winner!
Een reactie posten