woensdag 1 juli 2015

Ahornsiroop-walnootijs


Ingrediënten voor het ijs:
- 2 grote eidooiers
- 200 ml volle melk
- een snufje zout
- 200 ml slagroom
- 100 ml ahornsiroop
- 1 tl vanille-extract

Walnootcrisp:
- 80 g walnoten, geroosterd en grofgehakt
- 50 ml ahornsiroop

Bereiden:
1. Breng de 50 ml ahornsiroop voor de walnootcrisp aan de kook, voeg de noten toe en roer goed door. Haal de pan van het vuur, giet in een schaaltje en laat in de koelkast goed koud worden en intrekken.
2. Klop de eidooiers los in een kom. Breng de melk met het zout aan de kook. Roer de warme melk voorzichtig met een garde door de eidooiers. Schenk het mengsel weer terug in de pan en verwarm het al kloppend tot het dikker wordt.
3. Doe de slagroom in een kom en giet het ei-melkmengsel door een zeef erbij. Roer de ahornsiroop en het vanille-extract erdoor. Laat het mengsel minstens twee uur afkoelen in de koelkast.
4. Doe het mengsel in de ijsmachine er draai er volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine ijs van. Voeg als het ijs bijna klaar is de noten toe. Zet nog een paar uur in de vriezer om verder te bevriezen.

Tip: Je kunt dit ijs ook zonder ijsmachine maken. Roer je ijs dan 3-4 keer met een lepel of je elektrische mixer door tijdens het bevriezen. Alleen zal de consistentie iets anders zijn.

Bron: IJspret, Linda Lomelino

De voorraad ijs slinkt snel met dit warme weer, dus maar weer nieuw ijs gedraaid. En wat is dit een ontzettend lekker ijs! De smaak van de ahornsiroop proef je goed en smaakt perfect met de walnoten. Ik heb alles een nacht in de koelkast laten intrekken en daardoor werd het mengsel van walnoten met ahrornsiroop lekker kleverig. Dit is één van mijn favorieten!

3 opmerkingen:

Marianne zei

Wat heerlijk dat de recepten maar blijven komen. Ik geniet er van.
Dank je wel!

groetjes,
Marianne

Unknown zei

Hoi Caroline, even een vraag: moet de slagroom ook eerst geklopt worden voordat alles erbij gaat ? Groetjes Marja

Caroline Brouwer zei

Nee Marja, die kan je er zo bij doen.
groeten, Caroline