Ingrediënten:
- 1 cup (250 g) yoghurt ( liefst Turkse of Griekse)
- ½ cup (125 ml)olijfolie
- 2 eieren ( 1 eigeel bewaren om mee te bestrijken)
- 2 theelepels bakpoeder
- 2½ - 3 cups (3750400 g) bloem
- 1 cup (200 g)Turkse feta, verkruimeld
- dille, fijngehakt
- 1/4 cup (50 g)zwarte olijven, zonder pit in stukjes
- sesamzaad
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 ' C. Meng alle ingrediënten in een kom, maar houd het sesamzaad en 1 eigeel apart. Breng op smaak met zout en peper, voorzichtig met het zout, want de feta is al zout. Maak met je handen of een lepel kleine hoopjes deeg op een met bakpapier belegde bakplaat. Bestrijk de poğaça's met eigeel en strooi er sesamzaad op. Zet ze 40 - 50 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Lekker als ontbijt met een kopje (Turkse) thee, maar ook bij een wijntje smaken ze heerlijk.
Bron: Almost Turkisch Recipes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten