woensdag 23 juni 2010

Dereotlu Peynirli Poğaça (dille-feta koekjes)

Poğaça is een traditionele Turkse lekkernij, die men onderweg naar school of werk warm bij de bakker koopt, of 's middags bij de thee neemt.

Ingrediënten:
- 1 cup (250 g) yoghurt ( liefst Turkse of Griekse)
- ½ cup (125 ml)olijfolie
- 2 eieren ( 1 eigeel bewaren om mee te bestrijken)
- 2 theelepels bakpoeder
- 2½ - 3 cups (3750400 g) bloem
- 1 cup (200 g)Turkse feta, verkruimeld
- dille, fijngehakt
- 1/4 cup (50 g)zwarte olijven, zonder pit in stukjes
- sesamzaad

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 ' C. Meng alle ingrediënten in een kom, maar houd het sesamzaad en 1 eigeel apart. Breng op smaak met zout en peper, voorzichtig met het zout, want de feta is al zout. Maak met je handen of een lepel kleine hoopjes deeg op een met bakpapier belegde bakplaat. Bestrijk de poğaça's met eigeel en strooi er sesamzaad op. Zet ze 40 - 50 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Lekker als ontbijt met een kopje (Turkse) thee, maar ook bij een wijntje smaken ze heerlijk.

Geen opmerkingen: