Ingrediënten:
-1 ui, fijngesneden
- 1 eetl zonnebloemolie
- 2 courgettes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 250 g ricotta
- 150 g geraspte belegen kaas
- verse basilicum
- 1 pot tomatensaus met basilicum (AH)
- zout en peper
- verse lasagnebladen (AH)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180' C.
1. Fruit de ui glazig. Voeg de knoflook en 2 in halve maantjes gesneden courgettes toe en roerbak 3 tot 4 minuten. Laat afkoelen.
2. Roer er een bakje ricotta, de helft van de geraspte kaas, zout en peper en de fijngesneden basilicum door.
3. Vet een rechthoekige ovenschaal in en begin met een laagje tomatensaus( 1/3).
Dan een laagje lasagnevellen en daarna de helft van het courgettemengsel.
Daarna weer een laagje verse lasagnevellen, laagje tomatensaus, laagje lasagnevellen en de rest van het courgettemengsel . Weer een laagje lasagnevellen en de rest van de tomatensaus er op en bestrooi met de geraspte kaas.
4. Zet de schotel 30 minuten in de oven.
Bron: "BBC Good Food".
Weer zo'n lekker recept van de "Good Food" site dat ik al een paar keer gemaakt heb.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten