- 4 dunne kalfsschnitzels ca 400 gram
- 4 plakken rauwe ham (Parmaham)
- 1 bol mozzarella, heel fijn geraspt of in kleine stukjes
- 4 el olijfolie
- 50 gram kappertjes
- 80 gram zwarte olijven, grof gehakt
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 blik gepelde tomaten à 400 gram (cherrytomaatjes)
- 2 el fijngesneden oregano (of 2 tl gedroogd)
- 1 el fijngesneden basilicum
- evt. gekookte witte asperges, voor erbij
Bereiden:
Beleg elke schnitzel met een plakje ham en bestrooi met mozzarella en zout en peper. Rol de kalfsvleeslapjes op en zet ze vast met een prikker. Verhit de olie en bak de vleesrolletjes in ca 10 minuten rondom bruin en rosé van binnen, of tot ze gaar zijn naar wens. Neem ze uit de pan en voeg de kappertjes, olijven, knoflook en tomaten (zonder sap) toe aan de pan. Roer de aanbaksels los en laat 1 min. zachtjes sudderen. Voeg de oregano en basilicum toe, breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar. Serveer de kalfsrolletjes met de saus. Lekker met witte asperges erbij.
Bron: 'Delicious' juni 2009.
Voor dit heerlijke recept heb ik cherrytomaatjes uit blik gebruikt (AH). Dit recept doet het altijd erg goed met een etentje. Snel klaar en goed voor te bereiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten