2. Zoete aardappel & linzensoep
3. Zoete aardappelsalade met limoendressing en feta
4. Tortilla van zoete aardappel met parikasaus
5. Salade ven gerookte kip, zoete aardappels en linzen
6. Zoete aardappelparten en crème fraîche met citroengras
7. Zoete aardappelkoekjes van Ottolenghi
8. Geroosterde zoete aardappelsalade met vijgen (Ottolenghi)
9. Zoete aardappelgalette (Ottolenghi)
10. Geroosterde zoete aardappel met pecannoten en ahornsiroop (ottlenghi)
Je ziet ze steeds vaker: de zoete aardappel of batat, niet alleen in de Turkse winkels, maar ook in de supermarkten (o.a. Hoogviet en de Plus). In de Verenigde Staten staan ze vaak op het menu met Thanksgiving Day. Ook in de Surinaamse keuken worden ze veel gebruikt. Er bestaat een witte variant en een roze (oranje) variant, de roze bevat meer ß-caroteen. Ze smaken heerlijk in allerlei salades en worden ook in de vorm van frietjes geserveerd. Ik heb ook een erg lekkere cake (nr. 1) met zoete aardappel gemaakt.
Hier een stukje over hoe gezond de zoete aardappel is.
6 opmerkingen:
Ik vind dit ook super lekker een zoete aardappel. Leuk deze verzameling.
Ik dacht even dat het pompoen was. Vind de twee vaak zoveel op elkaar lijken. Maar zoete aardappels zijn erg lekker ja. Blijkbaar is Ottolenghi ook fan?! ;)
Oh, wat een leuk overzicht weer! Die zoete aardappelgalettes lijken mij zalig. En de andere Ottolenghi recepten natuurlijk ook ;-).
Hallo Marlen,
Dankjewel! Die zoete aardappelgalettes zijn net als de meeste recepten van Ottolenghi ontzettend lekker, een aanrader!
groeten, Caroline
Hoi Caroline, alweer zo'n mooie collage om van te watertanden ;).
Ik heb inmiddels een goede vervanging gevonden voor de fotograferende man/ photoshop bewerker;www.picmonkey.com
Daar kan zelfs ik nog wat van maken!
@Crazy Dutch Foodie,
Fijn dat je een oplossing gevonden hebt. Ik zie het wel terug op je blog.
groeten, Caroline
Een reactie posten