- 1 bosje groene asperges
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 zakje gemengde salade
- 2 bollen buffelmozzarella
- 100 g bresaola
- 1 avocado
- bakje cherrytomaatjes (optioneel)
- enkele blaadjes basilicum
- sap van ¼ citroen
- zwarte peper en fleur de sel
Bereiden:
1. Breek de onderkant van de asperges. Besprenkel ze met 1 el olijfolie en grill ze in een hete grillpan. Ik doe dit in de oven: beleg een bakplaat met bakpapier, druppel de olijfolie op de asperges en bestrooi ze met zout en peper, huselmet je handen door elkaar. Verwarm de oven voor op 180' C en zet de asperges 20 minuten in de oven. Als ze gaar zijn, bedruip je ze met wat balsamicoazijn en snijd ze in grove stukken
2. Verdeel de sla over 2 borden, scheur de mozzarella en de bresaola in stukjes en drapeer ze samen met de asperges op de sla. Doe er eventueel ook nog wat gehalveerde cherrytomaatjes op.
3. Schil de avocado, snijd in plakjes en verdeel ook over de sla.
4. Scheur de basilicumblaadjes en strooi ze over de sla en besprenkel met de rest van de olijfolie en het citroensap.
5. Werk af met een flinke draai van de pepermolen en wat fleur de sel. Serveer met een stukje ciabatta.
Bron: "Slaatjes", Ann Vertriest
Van Ann van het blog "Photo-copy" is een mooi boek met zelfgemaakte foto's over slaatjes uitgegeven. Haar boek is net uit en ik heb het meteen besteld bij Bol.com. Aangezien wij gek zijn op salades en - zoals iedereen weet - zij fantastische foto's maakt, wilde ik dit boekje persé hebben. Het is mooi vormgegeven, de salades zijn ingedeeld naar de vier seizoenen en als je het boekje bekijkt, heb je zin om meteen de keuken in te duiken. Deze salade viel goed in de smaak en ik zal er zeker nog veel gaan maken uit dit heerlijke boek!
6 opmerkingen:
Wel, Caroline, zoiets 'pakt' mij nu sè, zoals ze in België zeggen. Wat een mooi compliment!
Klinkt heerlijk, dit recept. Maar wat is bresaola? Want daar heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, en wat lijkt erop of zijn lekkere alternatieven? Ben benieuwd.
Bresaola is aan de lucht gedroogd gekruid rundvlees. Meestal heeft AH het voorverpakt liggen. Ik heb het bij een Italiaanse traiteur gekocht.
Als je het niet kunt krijgen, zou je het kunnen vervangen door rookvlees (hoewel het wel anders smaakt).
Ook lekker zonder de bresaola, misschien een gemarineerd artisjokje in de plaats
@Winny, je kunt voor een vegetarische versie de bresaola gewoon weglaten. Het is al een rijk gevulde salade, dus er hoeft eigenlijk geen vervanger in. In het boekje staan heel veel vegetarische salades (de meeste eigenlijk). Het is echt de moeite waard en kost maar € 14,95, dat is niet veel!
Heerlijk !!
Een reactie posten