woensdag 20 maart 2013

Gevulde paprika met restjes uit de koelkast


Ingrediënten:
- 2 paprika's, oranje, geel of rood
- 1 prei, fijngesneden
- 1 courgette, in kleine stukjes
- 1 blikje linzen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- ½ tl parikapoeder
 - 12 cherrytomaatjes, doormidden gesneden
- 100 g gorgonzola, geitenkaas of geraspte kaas
- olijfolie
- zout en peper

Bereiden:
1. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Breng op de buitenkant wat olijfolie aan en zet de paprika's 5-10 minuten in de magnetron op de middenstand. Leg ze in een ovenschaal.
2. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de prei lichtbruin, doe de knoflook erbij en bak even mee. Vervolgens de courgettestukjes toevoegen en als die gaar zijn de linzen. Warm alles goed door en voeg de tomaatjes en de kruiden toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Proef goed of er nog meer kruiden bij moeten.
3. Verdeel het mengsel over de vier paprika helften en verdeel er stukjes gorgonzola over. Druppel er nog wat olijfolie over en zet de paprika's in een ovenschaal 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180' C tot de kaas gesmolten is en de paprika's gaar zijn.

Een ideaal recept om je restjes uit de koelkast op te maken. Je kunt variëren met de groenten, denk bv aan pompoen blokjes en verder kun je ipv linzen couscous gebruiken. Ik heb de paprika's met een restje gorgonzola belegd, maar je kunt natuurlijk ook geitenkaas of wat geraspte kaas nemen.

1 opmerking:

Vadalia zei

This sounds delicious. I am going to try it! I