maandag 4 maart 2013

Taartjes met zoete aardappel


Ingrediënten:
- 2 kleine zoete aardappelen, geschild en in schijfjes van 1 cm dik
- 1 el olijfolie + wat extra
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 100 ml crème fraîche of zure room
- 100 g op olie gemarineerde feta, uitgelekt
- 1 ei, losgeroerd
- ½ teentje knoflook, fijngesneden
- 1 rode Spaanse peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 2 el fijngsneden korianderblad

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C en beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daar de met olie ingesmeerde aardappelschijfjes open bestrooi met zout en peper. Bak ze 10-15 minuten tot ze gaar zijn.
2. Leg een nieuw stuk bakpapier op de plaat en leg daar de ontdooide bladerdeeg plakjes op. Prik ze in met een vork, laat 2 cm van de randen vrij. Bestrijk met de crème fraîche en bestroi met zout en peper.
3. Schik de zoete aardappelschijfjes iets overlappend op de vellen bladerdeeg en verkruimel de feta erover. Bestrijk de vrijgehouden randen met losgeklopt ei. Bak de taartjes ca. 25 minuten tot ze goudbruin en gerezen zijn.
4. Klop intussen in een kommetje 1 el olijfolie, knoflook, Spaanse peper en koriander  door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe...
5. Bestrijk de taartjes meteen als ze uit de oven komen met wat dressing. Serveer met een groene salade en geef de rest van de dressing er apart bij.

Bron: Uit een oude Delicious agenda.

Erg lekker en makkelijk gerecht waar je alle kanten mee uit kunt. Denk eens aan pompoen, pastinaken of tomaten ipv zoete aardappel, of geitenkaas ipv feta. Ze lijken erg op de zoete aardappelgalettes van Ottolenghi.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lekker en makkelijk! Ik wil graag dit koken met pompoen en geitenkaas!

toetjeaddicted zei

Lekker en makkelijk! Ik wil graag dit koken met pompoen en geitenkaas!

Nina zei

Ziet er superlekker uit! ik krijg er honger van hihi.