Ingrediënten:
- 150 gram zachte ongezouten boter
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- 15 gram cacao
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille extract
Voor het cholcoladeglazuur:
- 100 gram pure of melkchocolade, in stukjes gehakt
- 2 eetlepels melk
- 50 gram ongezouten roomboter
- 75 gram poedersuiker
Bereiden:
1. Zet in een muffinvorm 12 papieren cakevormpjes en verwarm de oven voor op 180' C.
2. Klop de boter met de suiker romig en voeg één voor één de eieren toe, voeg de volgende pas toe als het ei helemaal is opgenomen. Voeg het vanille-extract toe.
3. Voeg het gezeefde zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder toe en meng nog even goed met de mixer.
4. Vul de vormpjes voor de helft en doe er een flinke dessertlepel dulce de leche op, daarna weer een eetlepel chocolade beslag.
5. Zet de cakejes 18 - 20 minuten in de oven en laat de cakejes gaar worden.
6. Verwijder ze uit de oven en laat helemaal afkoelen.
7. Maak het glazuur: doe de chocolade, melk en boter in een kleine steelpan met dikke bodem en verwarm al roerend zachtjes tot de chocolade en boter gesmolten zijn. Neem de pan van het vuur, voeg de poedersuiker toe en roer tot een gladde massa.
8. Verdeel het glazuur als het nog warm is over de cakejes.
Bron: "Kleine cakejes" van Joanna Farrow.
Ik heb het basis recept gebruikt uit "Kleine cakejes", omdat ik nog dulce de leche over had van een paar weken geleden, heb ik ze daarmee gevuld.
6 opmerkingen:
Wow, die moeten wel lekker zijn. Ga ik binnenkort maken :-).
De Friesche Vlag zal blij met je zijn.
één vraagje...wat doe je met al die zoetigheid..uitdelen, verkopen...of opeten..
Hallo Nana,
Nee opeten, we hadden een feestje met 17 man, nog voor JB's verjaardag! Er is niet veel over :-)
Heerlijk...maar je kent mij, dat gaat er zeker in :)
Hallo,
Ik hoop niet dat je het erg vind dat ik gebruik heb gemaakt van je overheerlijke recept?!
Groetjes Analosa
(http://carolinebrouwer.blogspot.com/2010/06/chocolade-cupcake-met-dulce-de-leche.html)
Een reactie posten