Ingredienten:
- 300 g venkel (schoongemaakt gewicht)
- 120 g geleisuiker
- 50 ml witte wijn azijn
Bereiden:
1. Maak de venkel schoon, verwijder de harde kern en snijd de venkel in erg kleine stukjes.
2. Doe de venkel, de geleisuiker en de azijn in een pan en laat dit borrelen.
3. Roer af en toe goed oor, als de jam blijft borrelen is de jam klaar.
4. Doe de jam in een gesteriliseerde pot, sluit goed af en laat op z'n kop afkoelen.
Bron: Foodiesign
Ellen van "In my Red Kitchen" maakte deze maand iets van mijn blog!
Het is weer eind van de maand dus weer tijd voor de Foodblogswap. Voor wie het nog niet weet; je krijgt dan een ander blog aangewezen waar van jezelf iets uitkiest en dat dan maakt en erover blogt. Een ander maakt dan weer iets van jouw blog. Deze keer kreeg ik het blog "Foodiesign" toegewezen. De naam Foodiesign is afkomstig van twee termen: Food Design is de opleiding die zij volgt en Foodie is de term die gebruikt wordt voor mensen die van eten en koken houden. Dit samengevoegd, maakt Foodiesign. Iedere maand is het weer moeilijk om iets uit te zoeken, soms omdat er erg veel opstaat, maar dit keer juist omdat er nog niet uit veel recepten te kiezen was (kan ook een voordeel zijn). Er staan een paar recepten met venkel en aangezien venkel mijn lievelingsgroente is, heb ik daar iets van uitgekozen en wel de venkeljam. Ik was wel erg nieuwsgierig hoe dat smaakte. De jam smaakt lekker fris, maar wij proeven niet echt de anijssmaak van de venkel terug.
2 opmerkingen:
Oh, venkeljam! Dat had ik ook kunnen kiezen. Gebruik je het zoals uienconfiture? Op een crostini met geitenkaas lijkt het me erg lekker!
Groetjes, Marleen
Is dat een jam van Anouk? doorbeamen aub!
Een reactie posten