- 1 el olijfolie
- ½ tl sesamolie
- 1 el lichte sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 1 tl wasabi
- 175 g rauwe tonijnfilet, in plakjes
Voor de salade:
- 1 avocoado, in plakjes
- 8 kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 volle el gescheurde verse koriander
- 3 lente-uitjes, in ringetjes
- sap van 1 limoen
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 1 tl sesamzaad, geroosterd
Bereiden:
1. Schenk de olijfolie, sesamolie, sojasaus en rijstazijn in een diep bord en klop de wasibi erdoor. Voeg de tonijn toe en bedek hem goed met de vloeistof.
2. Maak lagen van de plakken avocado, tomaatjes, koriander en lente-uitjes, besprenkel alles met limoensap (vooral de avocado tegen verkleuren) en bestrooi alles met zout en peper. Leg de tonijn erop en verdeel het sesamzaad erover.
Tip: Koop bij de visboer tonijn van sushikwaliteit!
Bron: "Spatels en Stiletto's" van Ravinder Bhogal.
Een héérlijk voorgerecht, boordevol spannende smaken en in 10 minuten te maken!
4 opmerkingen:
Sinds we in Nieuw Zelland wonen ben ik echt dol op rauwevis:) Deze met tonijn ziet er zooo lekker uit:)
Hallo Dzoli,
Wat leuk, iemand uit Nieuw-Zeeland die langs komt op mijn blog! Ik kan je dit recept van harte aanbevelen, het is ontzettend lekker en heel makkelijk te maken.
groeten, Caroline
Wow, dat ziet er inderdaad heel smaakvol uit. Dat ga ik binnenkort op tafel zetten.
Ziet er lekker uit!
Een reactie posten