vrijdag 16 oktober 2015
Rigatoni met gehakt en tomaten-gorgonzolasaus
Ingrediënten:
- 400 g rigatoni
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 300 g rundergehakt
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 2 blikken gepelde tomaten ( a 400 g)
- 150 g gorgonzola dolce of picante
- 2 el fijngehakte peterselie of basilicum
- Parmezaanse kaas
- zout en peper
Bereiden:
1. Laat de olijfolie warm worden in een braadpan, voeg de ui en knoflook toe en laat enkele minuten op laag vuur fruiten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de tomatenpuree erbij en bak nog 1 minuut. Voeg dan de blikken tomaat toe en druk de tomaten met een spatel fijn. Laat minstens 10 minuten zachtjes stoven.
2. Kook intussen de rigatoni al dente volgens de verpakking, giet af.
3. Voeg naar smaak zwarte peper en zout toe aan de tomatensaus en verkruimel de gorgonzola (ik gebruikte de picante) er boven. Roer kort door. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de saus, voeg naar smaak zout en peper toe en roer door.
Bestrooi met de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas. Volgende keer gebruik basilicum, lijkt me lekkerder. Recept is voor 4 personen.
Tip: Eet je vegetarisch, laat dan het gehakt weg.
Bron: Pasta, risotto & gnocchi bij Janneke thuis.
Een paar weken geleden kocht ik dit boekje van Janneke Philippi. Er staan heerlijke recepten in van pasta, risotto's, gnocchi en gnudi. Weer een erg leuk boekje met prachtige foto's. Dit is het eerste recept dat ik eruit maakte. Eenvoudig, maar lekker romig door de gorgonzola.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
8 opmerkingen:
Hallo Caroline, dit is een zalig lekker sausje ! Ik maakte er mijn eigen vegetarische versie van, zonder gehakt maar met peterseliewortel en courgette. Groetjes, Peggy
Hallo Caroline,
Wij hebben heerlijk gegeten vanavond ! De saus is erg lekker van smaak en volgende keer laat ik de gehakt achterwege, nog lekkerder denk ik.
Bedankt voor het delen
Groetjes Marja
Dank voor je reactie Marja. Ik had hetzelfde idee om de volgende keer de gehakt weg te laten!
groeten Caroline
De gangster Al Capone liep eens brutaal en bozig de keuken van een Italiaans toprestaurant in Chicago binnen. Omstandig legde hij de daar aanwezige koks de 'great secret of the Italian kitchen' uit. Dat is een toefje, misschien niet meer dan een mespunt suiker als de tomaten wrang smaken. Een korrel teveel en de saus is gewoonweg zoet en je kan het weggooien. Subtiliteit in deze is alles. Dat gezegd hebbende, deze saus gemaakt met stilton en een goede bio-gehakt, gekruid met wat harissa voor de kick. Heerlijk recept dat een mens nooit mag vergeten. Thanks Caroline!
Ik heb net een oud recept van je blog gemaakt (http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2014/10/pompoen-met-chiliyoghurt-en.html). Superlekker! Bedankt voor het delen.
Hester
O ja, die is héérlijk Hester!
groetjes, Caroline
Wat heb je een heerlijk blog! De recepten lijken me heerlijk maar de foto's van je man zijn ook echt prachtig! Groetjes van Petra
Dankjewel Petra voor je compliment!
Een reactie posten