- 125 g zachte boter
- 125 g suiker
- 2 eieren
- 125 g bloem
- 2 el cacao
- 1½ tl bakpoeder
- 24 toffeebonbons (bv rolo)
- 50 g pure chocolade
- 50 ml slagroom
- poedersuiker om te bestuiven
- 12 papieren vormpjes
Bereiden:
1. Verdeel de papieren vormpjes over 12 holtes van een muffin-bakblik.
Klop de boter en de suiker met de mixer romig. Klop de eieren er één voor één doorheen.
Zeef de bloem, de cacao en het bakpoeder er overheen en roer ze er kort doorheen.
2. Verhit de oven op 175' C. Doe in elk vormpje 1 eetlepel beslag. Leg er 2 toffees in en verdeel de rest van het deeg eroverheen. Bak de muffins 15 - 18 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
3. Hak de chocolade grof, smelt hem met de slagroom au bain marie. Bestrijk de helft van de muffins met het chocolademengsel, bestuif de andere helft met poedersuiker.
Bron: "Foodies".
In het recept noemen ze dit muffins, zelf heb ik het idee dat het meer cupcakes zijn. Ik heb op internet opgezocht wat nou precies het verschil is tussen cupcakes en muffins. Dat zou aan de structuur van het beslag liggen en beslag voor muffins roer je met een houten lepel door elkaar en cupcakes klop je met de mixer. Verder schijn je muffins op een hogere temperatuur te bakken en worden deze niet met glazuur versierd.
4 opmerkingen:
dank voor het onderzoek, ik vroeg het altijd al af. Maar wat het ook zijn... ze zien er zalig uit.
grrr
Hoi
Waar haal je in godsnaam al die tijd vandaan..prachtig die passie..helaas heb ik het momenteel te druk..maar wees gerust..mijn tijd komt nog..
Hallo Caroline,
Wat leuk dat je hebt onderzocht wat het verschil is tussen cup cakes en muffins. Ik heb altijd gedacht ze hetzelfde zijn. Ik maak ze in elk geval altijd op dezelfde manier: eieren en suiker met de mixer kloppen. Dan de rest met een pollepel voorzichtig er door heen spatelen.
Trouwens,kan je cakebeslag ook in een muffin vorm bakken?
Groeten van
Siesie
Hallo Siesie,
Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar volgens mij moet het wel kunnen.
groeten, Caroline
Een reactie posten