Ingrediënten:
- 115 gram ongezouten roomboter
- 170 gram pure chocolade (tenminste 70% cacao)
- 25 gram cacaopoeder
- 3 grote eieren
- 200 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 140 gram patentbloem
- een mespuntje zout
- 100 gram walnoten, geroosterd en grof gehakt
- dulce de leche, van één blikje gezoete gecondenseerde melk gemaakt (zie recept)
Bereiden:
1.Verwarm de oven voor op 175' C. Bekleed een vierkant vorm van 20 cm met bakpapier, laat het papier over de randen uitsteken. Vet de bodem en zijkanten in met boter of bakspray.
2. Smelt de boter in een pannetje boven laag vuur en voeg de in stukjes gebroken chocolade toe. Roer tot alle chocolade gesmolten is.
3. Roer de cacao door het boter-chocolademengsel tot het volledig is opgenomen. Voeg de eieren één voor één toe en roer er de suiker, vanille extract, het zout en de gezeefde bloem door.
Als laatste de geroosterde walnoten er door spatelen.
4. Schep de helft van het deeg in de vorm en verdeel 1/3 van de dulce de leche gelijkmatig over het deeg. Trek een mes door het deeg, zodat een gemarmerd effect ontstaat.
Verdeel het resterende deeg erover en schep de rest van de dulce de leche erop. Ga weer met het mes door het deeg, voor het gemarmerde effect.
5. Bak de brownies in 35 - 45 minuten gaar. Een satéprikker moet er schoon en droog uitkomen.
Laat de brownies 10 minuten afkoelen en haal ze dan uit het bakblik en laat verder afkoelen op een taartrooster. Als het helemaal is afgekoeld kan je er stukjes van snijden.
Bron: David Lebovitz.
Dit recept stond al heel lang op mijn lijstje om nog eens te maken.
Het is verrukkelijk! Je kunt uit het recept natuurlijk ook de dulce de leche weglaten en er gewone brownies van maken. I.p.v. de walnoten kun je ook geroosterde pecannoten nemen, de noten horen er wel echt in.
10 opmerkingen:
hmmmmm, dit zijn heerlijke brownies!
Op hoeveel moet de oven?
Sorry Anemie, ik heb het recept aangepast. De oven moet voorverwarmd worden op 175' C.
groetjes, Caroline
Merci! ik ga ze morgen (hopelijk) proberen. Ik had nog wat dulce de leche over, ideaal dus :)
Wat een leuke en heerlijke site. Eigenlijk toevallig ontdekt. Ik heb nu het blikje gezoete gecondenseerde melk in de pan en ga zo lekker brownies maken. Spannend. Zal even laten weten hoe ze waren.
Groetjes, Janet
Ook dit is weer zo'n heerlijk recept! Ik had nog dulce de leche over en na wat speuren kwam ik toch weer bij een recept van jou uit :)
Erg lekker!
Ik had net deze brownies gemaakt voor mijn verjaadag, en ze vielen bij iedereen goed in de smaak!
Hoi Caroline, net gemaakt maar toch moeilijker dan ik dacht :-). Het was maar goed dat ik 2 blikjes dulche de leche had staan want ik kreeg het heel moeilijk uitgesmeerd. Nu wachten tot het klaar is én proeven. Ben heel benieuwd. Groetjes Marja
Hallo Marja, als je de dulce de leche een beetje opwarmt, smeert het beter uit.
groeten, Caroline
Caroline, ja eigenlijk is dat logisch. Wat moet ik nog veel leren :-). Net een héél klein stukje geproefd - heerlijk !! Groetjes Marja
Een reactie posten