Hier volgen de recepten van de Turkse gerechten die Marlous voor moederdag voor ons klaar gemaakt heeft (zie bij Moederdag).
Ingrediënten:
- 1 bos bospeen
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
- 3 of 4 sneetjes witbrood
- 6 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
- een beetje verse platte peterselie
- een beetje verse dille
- een beetje verse munt
- 3 teentjes knoflook
- 1 ei
- 1 theelepel paprikapoeder
- mespunt cayennepeper
- bloem
- 2 dl Griekse of Turkse yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
Bereiden:
Maak de wortels schoon, snijd ze in plakjes en kook ze in 5 - 7 minuten gaar. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Snijd de korsten van het brood en pureer in een hakmachientje om broodkruim van te maken.
Snijd de peterselie, munt, dille en knoflook fijn.
Pureer de wortels met de abrikozen en de bosui in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg kruiden, broodkruim, paprikapoeder, cayennepeper, pijnboompitten, 2 knoflooktenen en het ei toe. Breng op smaak met zout en peper. Vorm hier kroketjes van en haal ze door de bloem. Zet ze 30 minuten afgedekt in de koelkast.
Maak de yoghurtsaus door de yoghurt met een geperst teentje knoflook, 2 eetlepels citroensap en wat zout te mengen.
Bak de kroketjes in porties in een koekenpan met olie gaar en serveer met de yoghurtsaus.
Afiyet olsun!
Bron: AH, "De streekkeukens van Europa": Turkije.
6 opmerkingen:
Nou, dit ga ik zeker uitproberen.
Ik laat je weten hoe het uitgepakt heeft.
Groetjes,
Hi Caroline,
Eindelijk een reactie van mij op deze heerlijke blog. Wat een spectaculaire hoogstandjes. Prachtige foto's en gerechten om van te smullen.Wanneer kan ik een boek van je verwachten? Het ziet er allemaal zeer professioneel uit.
Hoi Caroline, ziet er -weer- heerlijk uit én ga ze maken ? Weet jij of ik ipv wit brood ook paneermeel kan gebruiken? Groetjes Marja
Lijkt me dat het wel moet lukken hoor Marja!
groetjes, Caroline
Hoi Caroline, net als de wortelkoekjes bleven deze ook niet plakken. Jammer voor het zicht maar ze smaakte er niet minder om. Groetjes Marja
Ik heb ze na lange tijd vanmiddag gemaakt. Ik was bang dat ze niet zouden plakken dus ik heb er een extra (5 totaal) boterham door gedaan en ze langer in de koelkast laten opstijven. Daarna in goed laagje olijfolie gebakken en ze zijn allemaal heel gebleven! Ze zijn erg lekker.
groetjes, Marlous
Een reactie posten